Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaussodan Seinäjoen päämajan muistolaatta paljastetaan ensi viikolla

Isänmaallinen perinnepäivä Seinäjoella: Vapaussodan päämajan muistolaatta paljastetaan, suojeluskunnat 100 vuotta ja seppeleenlaskut 30 vuotta täyttävällä Suojeluskuntalainen-patsaalla.

Vuoden 1918 vapaussodan Seinäjoen päämajan muistolaatta paljastetaan Seinäjoella 2. elokuuta.

Ylipäällikkö, kenraali C.G.E. Mannerheimin johtaman vapaussodan päämaja toimi Seinäjoella tammi-maaliskuussa 1918 (29.1.-23.3.1918) noin seitsemän viikon ajan, eli pisimpään kuin millään muulla paikkakunnalla.

Mannerheimin komentopaikka oli liikkuvassa päämajajunassa. Käytännössä silloinen Seinäjoki oli tarkkaan vartioitu varuskunta. Mannerheim ja päämajan upseerit ruokailivat muun muassa rakennuksessa, jossa nykyisin toimii Hotelli-Ravintola Alma.

Päämajan muistolaatta luovutetaan Seinäjoen kaupungille ja Hotelli-Ravintola Almalle kutsuvierastilaisuudessa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari ja yrittäjä Heidi Ylikoski ottavat muistolaatan vastaan eversti evp Jorma Jokisalolta

2. elokuuta kello 10 on lisäksi valtakunnallisesti samaan aikaan toteutettava kunnianosoitus Suojeluskuntien virallisen perustamisen 100-vuotispäivän kunniaksi. Se toteutetaan seppeleenlaskun muodossa Suojeluskuntalainen-patsaalle Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon sisäpihalla.

Samassa yhteydessä lasketaan myös seppele Suojeluskuntalainen-patsaalle sen pystyttämisen 30-vuotisen muiston merkeissä. Patsas tuli pystytetyksi nykyiselle paikalle myrskyisien vaiheiden jälkeen 2.7.1988. Seppeleenlaskutilaisuudet ovat avoimia kaikille.