Ostitko tällaisen tarvikkeen polkupyörääsi? Sähköiskuvaara, palauta heti kauppaan

Spanninga-valaisin on poistettava käytöstä heti. Tukes

toimitus

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on asettanut kaksi polkupyöränvalaisinta myyntikieltoon, sillä niiden käyttäminen voi johtaa sähköiskun saamiseen.

Spanninga Thor 800 / 999167 -lamppu on poistettava välittömästi käytöstä, sillä se ei täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan EN 60335 -standardin vaatimuksia. Tuotteen latauslaitteen muuntajassa on puutteita sähköeristyksessä, jotka aiheuttavat sähköiskun vaaran. Tuotetta on maahantuonut Cykle Service Nordic Oy.

Palautusmenettelyn periaatteiden mukaisesti Spanninga-valaisimen maahantuoja on velvoitettu keräämään tuote pois myynnistä sekä loppukäyttäjiltä.

Prophete 0716 / SYZY2-4S0350 -lamppu on puolestaan vedetty myynnistä, sillä latauslaitteen muuntajan ensiö- ja toisiopiirien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle annettuja vaatimuksia. Valaisimen käytöstä ei kuitenkaan aiheudu välitöntä vaaraa. Tuote ei myöskään täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan EN 61558 -standardin vaatimuksia.

Tuotteet voi palauttaa ostopaikkaan, jossa sen on korjattava tuote, annettava vastaava tuote tilalle tai viime kädessä purettava kauppa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ostitko tämän puristeltavan suosikkilelun? Lelukaupalta takaisinveto, palauta heti kauppaan 21.6.2018 19:08
  2. Ostitko alkuvuonna tämän polkupyörän? – Älä aja, ennen kuin viet huoltoon 1.6.2018 8:20

Kommentoi