Provinssi odottaa yleisöryntäystä – vuoden 2011 ennätysyleisön odotetaan menevän rikki

Arkistokuva. Arkistokuva/ Marko Tuominiemi

toimitus

40. juhlavuottaan viettävä Provinssi odottaa kuukauden kuluttua alkavasta festivaalista yhtä sen historian menestyneimmistä. Provinssi tiedottaa, että sen ennakkolipunmyynti on jatkunut ennätyksellisen vilkkaana.

Verrattuna aikaisempien vuosien lipunmyynnin tilastoihin festivaali uskaltaa ennustaa, että vuoden 2011 kaikkien aikojen yleisöennätys 81.000 kävijää menisi rikki.

– Juhlavuodestamme on tulossa yksi Provinssin historian parhaista, ellei jopa kaikkien aikojen ennätys. On jo selvää, että suuri osa lipuista myydään jo ennakkoon loppuun, toteaa festivaalijohtaja Sami Rumpunen festivaalin tiedotteessa.

Festivaali reagoi ennakoituun väenpaljouteen monin tavoin niin tapahtuma-alueella kuin sen välittömässä läheisyydessäkin.

Yksi toimenpiteistä on Törnänväntie sulkeminen liikenteeltä

Myös festivaalialueen vessakapasiteetti kaksinkertaistetaan.

– Festivaalialueen vessakapasiteetti on aiemmin perustunut suomalaisten suurtapahtumien keskuudessa vakiintuneisiin viranomaisohjeistuksiin, jotka on ylitetty selvästi jo useampana viime vuonna. Juhlavuotemme merkittävä yleisömäärän kasvu ja tahtomme palvella kävijöitämme parhaalla mahdollisella tavalla synnytti päätöksen, missä vessakapasiteetti viedään äärimmilleen kustannuksista riippumatta. Olemme nyt kiistatta suomalaisfestivaalien eturivissä vessakapasiteettimme osalta, Provinssin tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo.

Festivaalin ennakkomyynti näkyy luonnollisesti myös majoituksessa.

Festivaali kertoo, että Seinäjoella hotelli- ja hostellipaketit myytiin ennätysajassa loppuun, ja myös festivaalin läheinen koulumajoitus on jo loppuunmyyty.

– Kysyntään on vastattu avaamalla uusia koulumajoitusvaihtoehtoja, ja myös Camp Provinssissa on edelleen tilaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Liikenne katkaistaan Törnäväntiellä Provinssin ajaksi 30.5.2018 19:30
  2. Festivaalijohtaja: Provinssi on onnistunut kiinnityksissään jopa ”pelottavan hyvin” 7.11.2017 11:53
  3. Biffy Clyro, Run The Jewels ja Meshuggah Provinssin uusia kiinnityksiä – festivaalijohtaja odottaa kaikkien aikojen kotimaista festivaalikesää 31.1.2018 11:00

Kommentoi