Suomeen syntyy miljardiluokan ja yli 700 000 asiakkaan terveysjätti – Terveystalo haluaa ostaa osia Attendosta

Sydänperäiset äkkikuolemat ovat merkittävä kansanterveydellinen ongelma sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Johanna Erjonsalo

Mikko Välimaa

Pörssinoteeratun Terveystalo-ketjun asema Suomen terveydenhoitomarkkinoilla vahvistuu, kun se ostaa osia Attendo-ketjusta.

Terveystalo ilmoitti torstaina maksavansa Attendon terveyspalveluista 233 miljoonaa euroa. Kaupan ehtona on kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntä. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan loppuvuonna 2018.

Kaupalla haetaan kasvua terveysbisneksessä– tulipa sote-uudistus tai ei.

Terveystalon mukaan Attendon terveyspalvelut sopivat strategialtaan Terveystalon työterveyden sekä yksityisen ja julkisen terveydenhuollon liiketoimintoihin.

– Sote-uudistuksen toteutumisesta riippumatta, osaavat terveydenhuollon ammattilaiset tulevat jatkossakin olemaan kasvumme ratkaiseva menestystekijä, toteaa Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen tiedotteessa.

Kaupan jälkeen Terveystalolla olisi liki miljardin euron kakku Suomen terveysmarkkinoista. Vuoden 2017 tilinpäätöksen perusteella Terveystalon ja Attendon Suomen terveyspalveluiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 924,4 miljoonaa euroa.

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalvelualan yritys. Sillä on 8700 työntekijää ja noin 180 terveyskeskustoimipaikkaa sekä 18 hammashoitoyksikköä.

Kaupan myötä Terveystaloon on siirtymässä Attendolta noin2 700 työntekijää, joista 1600 on kokoaikaisia. Terveyskeskus- tai klinikkatason toimipaikkoja Attendolla on nyt 42 sekä hammashoitoyksiköitä 35.

Yhteensä työntekijöitä olisi kaupan jälkeen 12 000.

Asiakkaita yhtiölläolisi peräti 718 000, arvioidaan Terveystalon pörssitiedotteessa.

Attendolle jää Suomessa edelleen hoivapalvelut.

Yhtiö tunnetaan etenkin vanhusten hoivapalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu