Pohjanmaan poliisi opastaa pääsiäisen viettoon: "Pysy kotona!"

Poikkeusolot muuttavat perinteistä pääsiäisen viettoa ja Pohjanmaan poliisi haluaa muistuttaa annetuista suosituksista ja hallituksen antamista ohjeista.

Yli kymmenen osallistujan julkiset kokoontumiset ovat kiellettyjä. Mikään ei estä pääsiäiskokkojen polttamista, mikäli seuraa pelastuslaitoksen ohjeistusta, mutta yleisötilaisuuden järjestäminen kokkojen polttamisen yhteydessä ei ole sallittua.

Tämän pääsiäisen poliisi kehottaa viettämään kotona lähimmän perheen kanssa.

Poliisin mukaan omalla mökillä voi vierailla, jos se sijaitsee alueella, jolla muutenkin liikkuu. Eli esimerkiksi eteläpohjalaiset voivat käydä mökeillään, jos ne sijaitsevat omassa maakunnassa. Matkustaminen ympäri maata ei ole suotavaa.

Poliisi kehottaa huomioimaan, kenen kanssa on tekemisissä. Poliisi kehottaa välttämään kanssakäymistä sellaisten ihmisten kanssa, joita ei muutenkaan tapaa.

– Vältä oleskelua ja kokoontumisia kappakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla - on meidän kaikkien yhteisellä vastuulla estää koronaviruksen leviäminen, poliisi muistuttaa.

– Nyt pääsiäisenä on hyvä aika rauhoittua kotona perheen kanssa, nauttia raittiista ilmasta ja ehkä soittaa puhelu sukulaiselle.