Etätyö muutti kodin toimistoksi, kouluksi ja ravintolaksi – ruoka kypsyy uunissa palaverin aikana, katso reseptit

toimitus

Etätyöstä tuli kerralla iso trendi. Monet siirtyivät konttoreista koteihin tekemään töitä.

Mukavaa on se, että voi tassutella töihin vaikka yöpaidassa, mutta moni kaipaa paitsi työkavereita, myös kahvitaukoja ja valmista lounasta. Nyt on pärjättävä omilla ruuilla.

Etätyössä vaarana on ruokavalion yksipuolisuus. Voileivillä, mikrokeitolla ja valmissalaatilla pärjää jonkin aikaa, mutta pidemmän päälle alkaa kaivata oikeaa ruokaa eli jotain valmistettua ja kypsennettyä.

Työpäivän lomassa, etenkin jos kotona on kotikoululaisia, ei oikein ole mahdollisuutta kokata aikaa ja vaivaa vaativia ruokia. Etäpäivän ruoka valmistuu vahtimatta sillä välin, kun itse vastaa pariin sähköpostiin ja osallistuu nopeaan palaveriin Teamsin kautta.

Vähän pilkkomista, ehkä nopeasti paistinpannun kautta jotain osia. Nyt jos koskaan on myös puolivalmisteiden ja valmisruokien käyttämisen aika.

Yksi ratkaisu on tehdä perheen suosikkiruokaa kerralla isompi määrä ja pakastaa sitä. Pari päivää jaksaa ehkä syödä samaa ruokaa, mutta vaihtelua tarvitaan.

Poikkeusoloissa ruoka on hyvä tapa kohottaa mielialaa. Kata pöytä, istu alas ja rauhoita osa etäpäivästä ruokailulle.

Etäpäivän tomaattikeitto

Kahdelle

1. Kuumenna kanaliemi. Paloittele tomaatit joukkoon, anna kiehua parikymmentä minuuttia.

2. Lisää tomaattisose. Hauduta vielä hetki. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta.

3. Mausta mustapippurilla ja esimerkiksi chilillä tai yrteillä. Viimeistele auringonkukansiemenillä ja basilikalla.

Tarjoa keitto rapeaksi paahdetun leivän kera.

Kanankoivet kasvispedillä

kahdelle

1. Mausta kananpalat suolalla ja pippurilla sekä maustesekoituksella maun mukaan.

2. Paloittele kasvikset. Laita uunivuoan pohjalle oliiviöljyä, levitä kasvikset vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kanankoivet.

3.Paista 225 asteessa puolisen tuntia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kanat kypsiä.

Pasta-makkaravuoka

neljälle

1. Kaada tomaattimurska uunivuokaan. Levitä päälle gnocchit ja paloitellut makkarat.

2. Lisää vuokaan kirsikkatomaatit ja lohkottu punasipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ripottele pintaan juustoraate. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa parikymmentä minuuttia. Paloittele mozzarella ja lisää vuokaan. Paista vielä 10 minuuttia.

Tulisenmakea chililohi ja ruusukaalit kypsyvät uunissa. Kuva: Mervi Pasanen

Chili-hunajakirjolohi

kahdelle

1. Laita kala leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike kalan päälle.

3. Paista 175 asteessa parikymmentä minuuttia. Valele kalaa muutama kerta paistamisen aikana.

Tarjoa ruusukaalien ja lohkoperunoiden kera.

Balsamico-ruusukaalit

1. Leikkaa ruusukaaleista kanta ja pari ulointa lehteä. Halkaise ja huuhtele ruusukaalit. Laita ne uunivuokaan.

2.Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hieman voita. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kaalit ovat ruskistuneet.

Mifu-tortillat

valmiita tortilloja

1. Paista Mifu pannulla.

2. Suikaloi paprika ja sipuli. Paista pannulla.

3. Pilko tomaatit, paloittele avokado ja punasipuli. Sekoita salsaksi, mausta tuoreella korianterilla.

4. Lämmitä tortillat paketin ohjeen mukaan. Laita kaikki aterian ainekset tarjolle, jokainen ruokailija voi koota oman annoksensa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.