Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti

Rasti-Jussien kevään iltarastit suunnistetaan omatoimisesti. Kausikortin ostaneet noutavat kartat sovitusta paikasta. Mirja Hussain

toimitus

Suunnistajat käyvät tänä keväänä metsään oman kellon kanssa.

Suunnistusseurat noudattavat asetettuja kokoontumisrajoituksia, seuroissa ei järjestetä ohjattuja yhteisharjoituksia, ja kaikki kansalliset kilpailut on peruttu toukokuun 13. päivään saakka.

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti kertoi viime viikolla, että tämän vuoden Rovaniemen Napapiiri-Jukola peruutetaan, minkä johdosta muut tähän mennessä myönnetyt Jukolan viestien järjestelyoikeudet siirtyvät vuodella eteenpäin.

Normaaliolosuhteissa Seinäjoen Rasti-Jussien iltarasteilla käydään kaksi kertaa viikossa, ja kausi käynnistyy huhtikuun puolessa välissä. Tänä keväänä seuran iltarastit tullaan järjestämään toukokuun puoleen väliin saakka omatoimiperiaatteella.

Kausikortin ostaneet noutavat kartat sovitusta paikasta. Rastimaaston lähtöpaikalla ei ole järjestäjiä eikä liioin ajanottoa, vaan jokainen suunnistaa omaan tahtiin, omalla vastuullaan ja omalla ajallaan. Rasteilla on ainoastaan rastiliput, ei emit-leimasimia.

Rasti-Jussit suosittelevat ottamaan puhelimen mukaan maastoon. Lisäksi suositellaan, että jokainen ilmoittaa läheisilleen, että on lähtenyt suunnistamaan sekä kertoo mihin maastoon on lähtenyt ja ilmoittaa ajan koska viimeistään pitäisi olla takaisin kotona.

Kilpailullista kautta seurassa ei liioin päästä aloittamaan. Sen sijaan järjestetään omatoimisesti suoritettava Kevät-Cup.

– Cup on kaikille avoin ja sopii loistavasti kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille. Jokainen saa kiertää radan omaan tahtiin ja valitsemanaan päivänä viikon aikana. Näin saat valita itsellesi parhaan kelin ja kuntohuipun. Ei muuta kuin koittamaan nyt hieman erilaista suunnistustapahtumaa, seuran sivuilla kannustetaan.

Kommentoi