Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse

– Täytyy olla vähän hullu, että laittaa tällaisena aikana firman pystyyn, sanoo seinäjokelainen Jussi Takala, jonka yritys Versus Asunnot Oy aloitti toimintansa puolitoista viikkoa sitten.

Takala on jo pitkään toiminut asuntosijoittajana ja sen myötä seurannut kiinteistönvälitysalaa ja ollut tekemisissä kiinteistönvälittäjien kanssa.

– Omista kokemuksista ja ajatuksista on lähtenyt, että ala kaipaisi jotain uutta twistiä, Takala kertoo.

– Jossain vaiheessa tuli idea, että kunpa olisi helposti ostettava palvelu, jossa voisin itse pitää asuntonäytöt ja välittäjä hoitaisi lakisääteiset asiat.

Kun palvelua ei ollut, Takala perusti yrityksen itse. Takala on aiemmin työskennellyt mainostoimistossa, joten markkinointipuoli oli jo ennestään hallussa.

Versus Asunnot tarjoaa asiakkaalle lakisääteiset palvelut ja markkinoinnin. Asunnon omistajan tehtäväksi jää asuntonäyttöjen pitäminen sekä kauppojen allekirjoittaminen ostajan kanssa.

– Kun asiakas pitää itse näytöt, välittäjän aikaa säästyy ja palkkio on silloin pienempi.

Kun Takalalta kysyy, eikö tämä ole kiinteistönvälittäjän töiden ulkoistamista, hän toteaa sen tavallaan olevan ja tavallaan ei.

– Tämä on itsemyyjän ja välityspalvelun välimalli. Uskon, että asiakas on valmis ostamaan palvelua ja tekemään asuntonäytön eli avaamaan muutaman kerran oven sillä ehdolla, että säästää tuhansia euroja, Takala sanoo ja myöntää, ettei palvelu sovi kaikille. Hän kuitenkin uskoo, että asiakkaita riittää.

– Töitä pitää tehdä. Nyt on tullut jo ensimmäiset toimeksiannot, Takala kertoo.

Jos Takalan yrityksen pääajatuksena on, että asukas hoitaa itse asuntonäytön, rahalla saa toki lisäpalvelua.

– En ainakaan ole kuullut, että muilla olisi Suomessa etäasuntonäyttöjä.

Etänäytöt eivät tapahdu verkossa, vaan asunnosta kiinnostunut käy itse myytävässä kohteessa. Sisäänpääsy on mahdollista oveen asennettavan etälukitusjärjestelmän kautta.

Lukitusta ohjaa kiinteistönvälittäjä.

– Alkuun on ajateltu, että tätä käytetään lähtökohtaisesti tyhjissä huoneistoissa, Takala kertoo.

– Lisäksi sen, joka myytävään asuntoon menee, pitää tunnistautua pankkitunnuksilla.

Takala vakuuttaa, että palvelu on turvallinen ja muistuttaa, että vastuu on kiinteistönvälittäjällä.

– Tämä on uutta ja ihmeellistä, mutta jos ajatellaan perinteistä asuntonäyttöä vaikkapa keskustassa. Sinne tulee 15 ihmistä, niin välittäjä ei tunne eikä tunnista ketään. Jos välittäjä on alakerrassa ja joku menee yläkertaan ja vie korut, niin sitä ei tiedetä koskaan, kuka ne vei, Takala vertaa.

– Tämä on loppupeleissä turvallisempaa kuin normaalinäyttö.