Kurikka vähentää kouluruoan jakopäiviä – kauimpana asuville ruokaa aletaan kuljettaa kotiin

toimitus

Kurikassa perusopetuksen oppilaiden perheillä on ollut jo pari viikkoa mahdollisuus tilata ja noutaa ruoka-annoksia kolmesti viikossa kolmesta eri noutopisteestä.

Tiistaista 14.4. alkaen Kurikassa kokeillaan jakaa ruoka-annoksia vain kahtena päivänä viikossa. Samalla aloitetaan kokeilu, jossa ruoka-annoksia kuljetetaan kotiin niille oppilaille, joilla noutomatka on yli 10 kilometriä.

Järjestely on voimassa toistaiseksi, kunnes tilanne mahdollisesti muuttuu, esimerkiksi henkilökunnan sairastumisen tai jäähdytyskapasiteetin loppumisen vuoksi.

– Jäähdytyskapasiteetti on lujilla, koska jäähdytyksessä on nyt samanaikaisesti useamman päivän ateriat suurelle asiakasmäärälle. Normaalisti teemme ruokaa suoraan padasta pöytään, eikä jäähdytyslaitteita ole siksi hankittu keittiöille suuressa mittakaavassa, kertoo ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelupäällikkö Maarit Annala Kurikan kaupungin tiedotteessa.

Kysymyksiä on herättänyt se, että aterioiden nouto ja toimitus tapahtuu vasta iltapäivällä. Annala muistuttaa, että ruoka-annokset pitää saada jäähdytettyä tiettyyn lämpötilaan, jotta ne voidaan kuljettaa turvallisesti.

– Kuntalaiset antoivat palautetta siitä, että annosten noutaminen kolmena päivänä viikossa aiheutti perheissä haasteita. Yritimme noutopäiviä harventamalla helpottaa perheiden arkea, mutta samalla määrien kasvaessa haasteet jäähdyttämisessä kasvoivat ja jäähdyttämiseen vaadittava aika pidentyi. Ainoa keino selvitä kasvaneista määristä oli siirtää jako iltapäivään.

Jäähdytettyjä pääruoka-annoksia jaetaan Jurvan oppilasravintolan, Jalasjärven koulukeskuksen ja Kurikan yhteiskoulun auloissa maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 14–15. Maanantaisin jaetaan maanantain ja tiistain ateria, keskiviikkona puolestaan keskiviikon, torstain ja perjantain ruoka. Mikäli perhe asuu yli 10 kilometrin päässä jakelupisteestä eikä pysty itse noutamaan annoksia, jäähdytetyt pääruoka-annokset toimitetaan oppilaan kotiosoitteeseen maanantaisin ja keskiviikkoisin iltapäivällä.

Kurikan kaupunki muistuttaa, että ruoka-annoksia noudettaessa on vältettävä lähikontakteja. Ruokaa ei saa tulla hakemaan sairaana. Tarkemmat ohjeet ruoka-annosten tilaamiseen on toimitettu perusopetuksen oppilaiden huoltajille Wilman kautta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Maksuton kauppa-apu laajenee Peräseinäjoelle 7.4.2020 15:49

Kommentoi