Etelä-Pohjanmaalla eniten lapsia varhaiskasvatuksessa – perusopetuksen luvut keskiarvoa

toimitus

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja aluehallintoviraston kunnille tekemän kyselyn perusteella Suomessa ei ole suuria alueellisia tai paikallisia vaihteluja opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämisessä eikä lasten osallistumisessa varhaiskasvatukseen tai lähiopetukseen koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana.

Normaalitilanteeseen verraten kunnalliseen varhaiskasvatukseen osallistui kyselyhetkellä 22 prosenttia lapsista ja kunnalliseen esiopetukseen 16.

Perusopetuksen lähiopetukseen osallistui normaalitilanteeseen verraten yhdeksän prosenttia 1.–3.-luokkien oppilaista ja vain 7,5 prosenttia 4.–9.-luokkien erityisen tuen päätöksen saaneista oppilaista.

Etelä-Pohjanmaalla varhaiskasvatukseen osallistuu normaalitilanteeseen verrattuna 34 prosenttia lapsista. Lukema on maakuntien korkein.

Perusopetuksen lähiopetukseen osallistuu 1.–3.-luokkien oppilaista seitsemän prosenttia normaalitilanteesta ja kahdeksan prosenttia erityisen tuen päätöksen saaneista 4.–9.-luokan oppilaista.

Kysely tehdään viikoittain verkkokyselynä kunnille. Uusimman kyselyn vastaukset on annettu viikolla 14, ja kyselyyn vastasi 223 kuntaa (76 % kaikista kunnista). Kyselyssä kartoitetaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen tilannetta poikkeusoloissa; siinä tiedustellaan varhaiskasvatuksessa olevien ja perus- ja esiopetuksen lähi- ja etäopetukseen osallistuvien lasten määrää, työssä olevan opetus- ja varhaiskasvatushenkilöstön määrää sekä arviota palvelujen ja toimintakyvyn poikkeamista normaalitilanteeseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu