Maksuton kauppa-apu laajenee Peräseinäjoelle

toimitus

Peräseinäjoen alueelle on nyt perustettu kauppakassipalvelu. Palvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. Kuljetus on maksuton ja lasku ruokaostoksista tulee kerran kuussa. Apua saa niin ruokaostoksiin kuin apteekista lääkkeiden tilaukseen.

Vastaava palvelu on käytössä jo Ylistarossa.

Seinäjoen kaupunki on koordinoi kauppa-apupalvelua yhdessä Peräseinäjoen kappeliseurakunnan ja vapaaehtoisten kanssa.

– Yhteistyö kaupungin, kappeliseurakunnan ja vapaaehtoisten välillä on erittäin tärkeää. Haluamme toimia tässä yhdessä, koska ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien huolehtiminen on nyt ajankohtaista, toteaa Peräseinäjoen kappeliseurakunnan diakoni Tarja Niemi tiedotteessa.

Seinäjoen kaupunki, Peräseinäjoen kappeliseurakunta, paikalliset kyläyhdistykset ja vapaaehtoiset järjestävät ostosten keräyksen ja kuljetuksen kerran viikossa. Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, välttäen lähikontaktia.

Jakelun työntekijät soittavat kerran viikossa ja vastaanottavat tilaukset. Kuljetus seuraavana päivänä. Ostoksia ei tilata suoraan myymälöistä.

Ostokset kerätään Peräseinäjoen S-Marketissa tai K-Market Viljamissa. Asiakas valitsee kaupan, jossa hänelle avataan asiakastili. Asiakas allekirjoittaa myymälälle valtakirjan, jonka avulla ostokset voidaan laittaa asiakkaan tilille, ilman käyntiä myymälässä.

Myymälät laskuttavat ostokset kerran kuukaudessa.

Kommentoi