Ilmajoen Musiikkijuhlia ei järjestetä tänä kesänä – uuden oopperan kantaesitys siirtyy vuodella

Lue uusin printtilehti tästä.

toimitus

Ilmajoen Musiikkijuhlia ei järjestetä tänä kesänä. Tämän kesän tapahtuma siirtyy kesäkuulle 2021.

Musiikkijuhlilla on valmisteltu uuden Hiljaiset perivät maan -oopperan kantaesitystä tulevalle kesäkuulle. Koronavirusepidemiasta johtuvan valmiuslain ja poikkeustilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää vuodella eteenpäin kesäkuulle 2021.

– Tapahtuma kokonaisuudessaan siirretään vuodella eteenpäin. Tämä ratkaisu on tehty raskain mielin kaikkia koskettavan, ennalta-arvaamattoman epidemiatilanteen vallitessa. Meille on tärkeintä huolehtia niin esiintyjiemme ja työntekijöidemme kuin asiakkaidemmekin terveydestä ja turvallisuudesta, joten uusi kantaesitys esitetään ensi vuoden kesäkuussa. Myös konserttiohjelmisto siirtyy seuraavalle kesälle, kertoo toiminnanjohtaja Sari Hanka musiikkijuhlien tiedotteessa.

Valmiuslain ja Suomessa vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi oopperan harjoituksia ei pystytä järjestämään. Lavasteita on jo rakennettu, pukuja tehty ja solistit ja kuorot harjoitelleet osiaan, mutta korona pysäytti harjoittelun.

– Oopperaa voi rakentaa ja harjoitella vain isolla joukolla, yhdessä kasvokkain, ohjaaja Tuomas Parkkinen sanoo tiedotteessa.

Tämän kesän musiikkijuhlille tehdyt lipputilaukset ja varaukset siirtyvät automaattisesti seuraavalle kesälle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.