IS: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pyytää koronatestattuja vaikenemaan asiasta

toimitus

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä koronatestissä käyneitä on kehotettu välttämään asiasta puhumista, kertoo Ilta-Sanomat

Koronatestauksen yhteydessä on jaettu ohje, kuinka toimia testitulosta odottaessa.

Ohjeessa lukee, että "sinun on hyvä välttää asiasta puhumista sosiaalisessa mediassa tai ulkopuolisille". Ohje on päivätty 13.3.2020. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin edustaja kertoo Ilta-Sanomille, että ohje on tehty ennen kuin tartuntoja sairaanhoitopiirissä ilmaantui. Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen tartunta todettiin 11. maaliskuuta.

Ohjeessa kerrotaan, että sairaanhoitopiiri tiedottaa tartunnoista.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lopetti yksittäisistä tartunnoista tiedottamisen, kun tartuntoja oli todettu viisi kappaletta.

Sairaanhoitopiiri tiedotti tuolloin medialle, että se keskussairaalan koronavirustilanteesta julkaistaan tiedotus kerran tai kaksi viikossa tilanteen mukaan. Sairaanhoitopiiri päivittää tartuntojen määrän verkkosivuillaan laskuriin, jossa kerrotaan todettujen tartuntojen määrä ja sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä. Sairaanhoitopiirin laskurin mukaan tartuntoja on todettu tähän mennessä 17. Sairaalahoidossa ei ole yhtään potilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu