Kesänopeusrajoituksiin siirrytään Etelä-Pohjanmaalla tällä viikolla

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi päättyy Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen maanteillä tällä viikolla.

Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan tiistaina ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään keskiviikkona.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 km:stä 100 km:iin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin, kun rajoitusmerkit on vaihdettu. Vähälumisen, sateisen ja lämpimän talven jälkeen monilla teillä on päällystevaurioita.

Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan, kunnes päällyste on uusittu.

Koska kevätsää on oikukas, ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yölämpötilat voivat vielä laskea pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat. Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita. Ely-keskus muistuttaa, että turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallisi.

Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa.

Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat