Katso livetallenne Uusimaan itärajan tarkastuspisteeltä Pyhtään Ahvenkoskelta

Arto Henriksson

Poliisi sulki Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen avustamana maakuntarajat Uudenmaan ja muun Suomen välillä heti keskiyön jälkeen tänään lauantain ensimmäisinä hetkinä.

Lauantaiaamu valkeni Uusimaan itärajalla PyhtäänAhvenkoskella rauhallisena eikä ruuhkia syntynyt. Katso LSTV:n livelähetyksestä tunnelmia Ahvenkosken rajanylityspaikalla. Lähetys on päättynyt. Katso tallenne tältä sivulta. Tiehallinnon kelikamera näyttää tuoretta kuvaa tarkastuspisteeltä.

Uusi E18-tie Loviisan ja Kotkan välillä on poliisin mukaan helposti suljettavissa kauko-ohjattavien puomien ja näkyvien valo-opasteiden avulla, jotka ohjaavat itään menevän liikenteen Ahvenkosken rampille ennen Markkinamäen tunnelia. Siitä liikenne ohjataan Ahvenkosken vesivoimalan vieressä olevalle levähdyspaikalle, jossa autoilijoiden matkustuksen välttämättömyyttä puntaroidaan.

Idästä tuleva liikenne ohjataan puolestaan Ahvenkosken itäisestä liittyvästä vanhalle Pietarintielle, ja edelleen Ahvenkosken levähdyspaikan tarkastuspisteelle.

Ahvenkoskella levähdyspaikan ja nykyisen maakuntarajan paikalla Kymijoen läntisimmässä haarassa sijaitsi vuosina 1746 - 1812 myös Ruotsi-Suomen ja Venäjän välinen raja, joka jakoi aikanaan Pyhtään kunnan Ruotsinpyhtääksi ja Pyhtääksi.

Valtioneuvoston asetuksessa Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen kielletään. Uuttamaata koskevat liikkumisrajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta saakka, mutta niitä voidaan uudella asetuksella jatkaa.

Linkki polliisin liikkumisohjeisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää