Luovia ratkaisuja talouden paikkaamiseksi – seinäjokelaiset urheiluseurat keksivät kampanjoita varainhankintaan

Matias Helinko

Seinäjokelaiset urheiluseurat ovat ottaneet poikkeusolosuhteissa uudet varainhankinnan keinot käyttöön.

Palloilulajien pääsarjakausien keskeyttämisestä tai niiden lykkääntymisestä johtuen seurat pyrkivät paikkaamaan menetettyjä lipputuloja.

Naisten lentopalloliiga päättyi ennen aikojaan, mikä vei Nurmon Jymyltä viimeisten otteluiden lipputulot. Seura tarjoaakin nyt tosifaneilleen tukimahdollisuutta ostaa lippuja virtuaaliotteluun kuvitteellista LP Koronaa vastaan.

– Tämän pelin JymyVolley voittaa varmasti. Ostamalla lipun otteluun olet tukemassa joukkueen taloutta ja valmistautumista tulevaan kauteen, seuran sivuilla kirjoitetaan.

Pesäpallon pääsarja Superpesiksen kausi käynnistyy kesäkuun alussa. Sitä odotellessa JymyJussit tuo markkinoille Game Saver 2020 -t-paidan, jolla kannattajat voivat tukea seuran taloutta.

SJK on puolestaan käynnistänyt useamminkin kampanjan menetetyn sarjakauden avauksen talouden paikkaamiseksi. Seura on myynyt erikoiserää kausikortteja, joiden kylkiäisenä saa kapteeni Mehmet Hetemajn nimikirjoituksella varustetun t-paidan.

Uusimpana avauksena seura käynnisti Ei luovuteta nytkään -kampanjan, jossa nettisivuston kautta seurayhteisöllä on mahdollisuus paljastaa kauden historiallinen kolmosasu. Sivustolla toistaiseksi piilossa oleva kuva tulee myynnin edetessä paljastamaan erikoispeliasun pala palalta.

SJK pelaa tällä erikoisasulla yhden kotiottelun alkavalla kaudella. Peli on nimetty Yhteisöllisyysotteluksi, jossa juhlistetaan samalla kaupungin 60-vuotisjuhlia, SePSin 90-vuotisjuhlavuotta sekä Törnävän Pallon 65-vuotisjuhlavuotta.

Seura on myös käynnistänyt verkossa huutokaupan, jossa myydään joukkueen ”game worn” -peliasuja, eli pelaajien kilpailullisissa otteluissa käyttämiä asuja.

SPV järjestää mahdollisuuden tukea joukkuetta tuomalla myyntiin Red Play Offs 2020 -keräilyliput.

Keräilyliput ovat numeroituja ja niitä on rajoitettu 1500 kappaleen erä. Määrä vastaa yleisön maksimikapasiteettia, joka olisi ollut mahdollista ottaa sisään Urheilutalolla pelaamatta jääneeseen puolivälieräotteluun.

Lisäksi seura laittaa myyntiin 100 kappaleen rajoitetun erän VIP-keräilylippuja, jotka sisältävät näkyvyyden SPV:n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

– Ei liene kenellekään yllätys, että salibandyliigassakin erityisesti pudotuspeleihin varautuneet joukkueet ovat tämän Korona-viruksen vaikutusten vuoksi menettäneet tärkeän osan kevään tuloistaan. SPV:ltä on totuttu odottamaan, että hoidamme asiamme säntisti ja sovitusti. Tämä on meille edelleen tässäkin tilanteessa tavoitteemme, ja lisäksi teemme kaikkemme, jotta pystymme takaamaan vahvan ja kilpailukykyisen joukkueen jatkossakin, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoo taustoista.

Aiheeseen liittyvää

  1. SJK:n maalivahti kutsui tulevaisuuden lupauksia harjoittelemaan: "Paras tapa auttaa nuoria on tulla pitämään hauskaa karanteenin sijasta" 25.3.2020 18:00

Kommentoi