Luovia ratkaisuja talouden paikkaamiseksi – seinäjokelaiset urheiluseurat keksivät kampanjoita varainhankintaan

Matias Helinko

Seinäjokelaiset urheiluseurat ovat ottaneet poikkeusolosuhteissa uudet varainhankinnan keinot käyttöön.

Palloilulajien pääsarjakausien keskeyttämisestä tai niiden lykkääntymisestä johtuen seurat pyrkivät paikkaamaan menetettyjä lipputuloja.

Naisten lentopalloliiga päättyi ennen aikojaan, mikä vei Nurmon Jymyltä viimeisten otteluiden lipputulot. Seura tarjoaakin nyt tosifaneilleen tukimahdollisuutta ostaa lippuja virtuaaliotteluun kuvitteellista LP Koronaa vastaan.

– Tämän pelin JymyVolley voittaa varmasti. Ostamalla lipun otteluun olet tukemassa joukkueen taloutta ja valmistautumista tulevaan kauteen, seuran sivuilla kirjoitetaan.

Pesäpallon pääsarja Superpesiksen kausi käynnistyy kesäkuun alussa. Sitä odotellessa JymyJussit tuo markkinoille Game Saver 2020 -t-paidan, jolla kannattajat voivat tukea seuran taloutta.

SJK on puolestaan käynnistänyt useamminkin kampanjan menetetyn sarjakauden avauksen talouden paikkaamiseksi. Seura on myynyt erikoiserää kausikortteja, joiden kylkiäisenä saa kapteeni Mehmet Hetemajn nimikirjoituksella varustetun t-paidan.

Uusimpana avauksena seura käynnisti Ei luovuteta nytkään -kampanjan, jossa nettisivuston kautta seurayhteisöllä on mahdollisuus paljastaa kauden historiallinen kolmosasu. Sivustolla toistaiseksi piilossa oleva kuva tulee myynnin edetessä paljastamaan erikoispeliasun pala palalta.

SJK pelaa tällä erikoisasulla yhden kotiottelun alkavalla kaudella. Peli on nimetty Yhteisöllisyysotteluksi, jossa juhlistetaan samalla kaupungin 60-vuotisjuhlia, SePSin 90-vuotisjuhlavuotta sekä Törnävän Pallon 65-vuotisjuhlavuotta.

Seura on myös käynnistänyt verkossa huutokaupan, jossa myydään joukkueen ”game worn” -peliasuja, eli pelaajien kilpailullisissa otteluissa käyttämiä asuja.

SPV järjestää mahdollisuuden tukea joukkuetta tuomalla myyntiin Red Play Offs 2020 -keräilyliput.

Keräilyliput ovat numeroituja ja niitä on rajoitettu 1500 kappaleen erä. Määrä vastaa yleisön maksimikapasiteettia, joka olisi ollut mahdollista ottaa sisään Urheilutalolla pelaamatta jääneeseen puolivälieräotteluun.

Lisäksi seura laittaa myyntiin 100 kappaleen rajoitetun erän VIP-keräilylippuja, jotka sisältävät näkyvyyden SPV:n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

– Ei liene kenellekään yllätys, että salibandyliigassakin erityisesti pudotuspeleihin varautuneet joukkueet ovat tämän Korona-viruksen vaikutusten vuoksi menettäneet tärkeän osan kevään tuloistaan. SPV:ltä on totuttu odottamaan, että hoidamme asiamme säntisti ja sovitusti. Tämä on meille edelleen tässäkin tilanteessa tavoitteemme, ja lisäksi teemme kaikkemme, jotta pystymme takaamaan vahvan ja kilpailukykyisen joukkueen jatkossakin, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoo taustoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää