Seinäjoen yt-neuvotteluja vastustaneet: "Koronan tuomat haasteet selvitetään julkisen sektorin työntekijöiden voimalla. Meidän tehtävä on tukea eikä uhata lomautuksilla"

toimitus

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti maanantaina aloittaa yt-neuvottelut Asiasta äänestettiin ja yt-neuvottelut aloitettiin äänin 8–5.

Yt-neuvotteluja vastaan äänestäneet Markku Lehtola (sd.), Sirkka Penttilä (sd.), Henna Rantasaari (vihr.), Paula Sihto (kesk.) ja Erkki Valtamäki (ps.) lähettivät medialle tiedotteen, jossa he perustelevat, miksi vastustivat neuvotteluiden aloittamista.

Yt-neuvotteluita vastustaneet muistuttavat, että niin Seinäjoen kuin muidenkin kuntien talous tulee kärsimään koronan vuoksi joka tapauksessa. He kirjoittavat, että valtio on luvannut tätä kompensoida.

– Moni kaupungin toiminnoista on tällä hetkellä suljettuna. Tämän henkilöstön palkanmaksu keskeytyy joka tapauksessa, kun töitä ei ole, tiedotteessa todetaan.

Sen sijaan sosiaali- ja terveyspuolella henkilöstön tarve tulee epidemian levitessä vain lisääntymään. Myös puhtaanpidon henkilöstöä tarvitaan ja opettajat huolehtivat oppilaidensa opetuksesta etänä.

– Koronan tuomat haasteet selvitetään ja ratkaistaan pitkälti julkisen sektorin työntekijöiden voimalla. Meidän tehtävä on tukea näitä henkilöitä ja antaa heille työrauha, ei uhata heitä lomautuksilla, tiedotteessa huomautetaan.

Yt-neuvotteluja vastustaneet muistuttavat, että tehtäviä voidaan järjestellä uudelleen myös ilman yt-neuvotteluja. Työnantaja voi käyttää direktio-oikeuttaan eli määrätä henkilön kahdeksan viikon ajaksi muihin kuin omiin työtehtäviin.

Kommentoi