Kurikan vapaa-aikatoimi ei jäänyt toimettomaksi, vaikka palvelut ovat kiinni – satutunnit, liikuntatuokiot ja musiikkiesitykset siirtyvät verkkoon

Valtioneuvoston linjauksen mukaan kuntien kulttuuritalot, kirjastot, harrastus-, liikunta- ja nuorisotilat ovat suljettuina huhtikuun puoliväliin asti.

Tästä huolimatta Kurikan kaupungin vapaa-aikatoimen henkilöstö ei ole jäänyt toimettomaksi vaan se on keksinyt uusia tapoja toteuttaa palveluitaan.

Kurikan kaupungin vapaa-aikatoimi on kuvannut torstaista lähtien Kurikan pääkirjaston YouTube-kanavalle videoita ja livelähetyksiä. Jatkossa lähetyspäiviä on tarkoitus olla viikossa kolme: maanantai, keskiviikko ja perjantai.

Mukana toiminnassa on sekä kirjaston että liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimen henkilökuntaa.

Livelähetyksiin on tarkoitus tuottaa mahdollisimman monipuolista sisältöä eri ikäryhmille. Ohjelmassa on muun muassa satutunteja, lasten, nuorten ja aikuisten kirjavinkkauksia, eri laitteiden ja verkkopalveluiden käytön opastuksia, tee se itse -askarteluvinkkejä, liikuntatuokioita, vierailuja ja haastatteluja sekä musiikkiesityksiä. Katselijoilta otetaan myös vastaan vinkkejä siitä, millaista sisältöä he toivoisivat.

– Ajatus kirjastoliven tekemiseen lähti siitä, että nyt kun kaikki paikat ovat kiinni ja kotona pysymistä suositellaan, haluamme kuitenkin palvella ihmisiä niin hyvin kuin se vain näissä poikkeusoloissa on mahdollista, kirjastotoimenjohtaja ja vapaa-aikatoimen päällikkö Johanna Silander kertoo Kurikan kaupungin tiedotteessa.

– Onneksi meillä on osaavaa ja kekseliästä henkilökuntaa ja yhteistyö kirjaston ja koko vapaa-aikapuolen kanssa toimii. Kaikki ovat lähteneet suunnitteluun innolla mukaan, ja tarkoituksena on, että kirjastolive jäisi osaksi toimintaa myös sen jälkeen, kun nämä poikkeusolot vihdoin loppuvat.