Li Andersson puolusteli päiväkotien aukioloa: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille"

Opetusministeri Li Andersson (vas.) perusteli hallituksen tiedotustilaisuudessa 18. maaliskuuta lasten päiväkotien aukipitämistä sillä, että vanhemmille halutaan poikkeustilanteessa mahdollistaa työnteko ja myös etätyöskentely.

– Mikäli vain on mahdollista, suositellaan vanhempia hoitamaan varhaiskasvatusikäiset lapsensa kotona, Andersson jatkoi.

– Monet asiantuntijat ovat varoittaneet siitä, että mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille. He kuuluvat siihen riskiryhmään, jota me nyt erityisesti haluamme suomalaisessa yhteiskunnassa suojella, Andersson lisäsi.

Päiväkotien aukiololla siis halutaan vähentää myös tulevina viikkona lastenlasten ja isovanhempien välisiä kontakteja.

Juttua muokattu 18.3.2020 kello 15.55: Otsikon sitaatti"Hoitovastuu voisi siirtyä riskiryhmään kuuluville isovanhemmille" korjattu muotoon: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille".