Ensimmäinen tehohoitotapaus Husissa koronan vuoksi

Apotin käytön laajeneminen Meilahden sairaalaan siirtyy myöhemmäksi. Aapo Siippainen

toimitus

Eläkeikäinen henkilö on Husissa hoidettavana teho-osastolla koronavirustartunnan vuoksi. Ennen tehohoitoa henkilö oli lyhyen aikaa osastohoidossa, tiedottaa Hus.

– Kansainvälistenpotilastapausten perusteella on ollut odotettavissa, että myös Suomessa osa koronavirustartunnan saaneista tulee tarvitsemaan tehohoitoa. Olemme Husissa valmistautuneet tätä varten, sanoo tehohoidon ylilääkäri Ville Pettilä tiedotteessa.

Koronavirus covid-19 voi aiheuttaa pienellä osalla potilaista äkillisen hengitysvajausoireyhtymän, jossa keuhkoihin kertyy tulehduksen takia tulehdussoluja ja nestettä. Tällöin keuhkojen kyky hoitaa tehtäväänsä heikkenee ja henkilö voi tarvita tehohoitoa.Tehohoidossa hengitystä ja verenkiertoa tuetaan hengityslaitteella sekä verenkierron tukihoidoilla. Husin tiedotteen mukaan tehohoitopaikoista keskimäärin 70–75 prosenttia on käytössä jatkuvasti.

– Tarvittaessa pystymme lisäämään tehohoidon resursseja siirtämällä kiireettömiä leikkauksia, jotka vaativat tehohoitoa. Lisäksi voimme muuttaa leikkausosastojen heräämöpaikkoja lisätehohoitopaikoiksi. Toistaiseksi emme ole joutuneet tehohoidon turvaamiseksi tekemään supistuksia muussa toiminnassa, jatkaa Pettilä tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Finnair peruu ainakin 10 400 lentoa ja vähentää 90 prosenttia lentämistään – tässä lista kohteista kesäkuuhun asti 16.3.2020 11:16

Kommentoi