Seinäjoki valmistautuu ravivuoden suurtapahtumaan – Kuninkuusraveihin odotetaan kymmeniätuhansia kävijöitä

Riina Haapala

Seinäjoen Kuninkuusravien valmistelut etenevät kovaa vauhtia. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä-elokuun vaihteessa.

Tapahtumaan odotetaan yli 50 000 kävijää ympäri Suomea. Seinäjoen hotellit ovat täyttyneet jo viime syksynä ja nyt täyttyvät maakunnan muiden kuntien majoitukset.

Kuninkuusravi-konseptilla on kilpailtu ensimmäisen kerran vuonna 1924. Seinäjoki on ollut mukana alkutaipaleelta asti. Ensimmäiset Kuninkuusravit järjestettiin Seinäjoella jo vuonna 1933. Seinäjoki oli neljäs paikkakunta, jolla Kuninkuusravit järjestettiin, sillä alkuun kisa käytiin monena vuonna Lahdessa.

Viimeksi kuninkuusravit on järjestetty Seinäjoella vuonna 2005. Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpään mukaan 15 vuoden väli aiheuttaa tapahtuman järjestämiselle omat haasteensa. Ihmiset ehtivät vaihtua, mutta myös kuluttajakäyttäytyminen muuttua. Järjestelyissä auttaa se, että seurataan, mitä edellisvuonna on tehty.

Seinäjoki on tehnyt aktiivista yhteistyötä Lahden ja Forssan kanssa. Kuninkuusravit käytiin viime vuonna Lahdessa ja ne ovat ensi vuonna Forssassa.

– Muodostimme vuoden 2016 lopulla yhteenliittymän, jossa on mietitty ja päätetty asioita yhdessä, Saranpää kertoo.

Seinäjoella on myös otettu huomioon kaupungissa oleva osaaminen tapahtumanjärjestämisestä. Kuninkuusravien iltajuhlan järjestää tänä vuonna muun muassa Vauhtiajoista tunnettu Loud n’ Live Promotions. Iltajuhla järjestetään Kirkkokadulla.

– Jatketaan seinäjokista tapaa viettää suurjuhlia, Saranpää kertoo.

Jokaisella Kuninkuusravipaikkakunnalla otetaan huomioon myös alueen omia vahvuuksia. Etelä-Pohjanmaalla se on ruoka. Saranpää kertoo, että Seinäjoen Kuninkuusraveissa tehdään yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan keittiömestareiden kanssa. He tulevat tekemään ruokaa vip-alueelle.

– Pystymme perustamaan ruokatarjontaa pohjalaisen lähiruoan ympärille, Saranpää kertoo.

Kuninkuusravien valmistelut ovat Saranpään mukaan hyvällä mallilla. Esimerkiksi väliaikaisten rakennelmien palikat alkavat olla selvillä.

– Loppuun asti tapahtuu, mutta pääpaino alkaa siirtyä kilpailuviikonloppuun.

Kilpailutoiminnan osalta tehdään töitä sen eteen, että tapahtuma houkuttelisi maan parhaat hevoset kilpailemaan. Saranpää kertoo, että edellisistä Kuninkuusraveista niin Lahdesta kuin Rovaniemeltä on poimittu parhaat ideat ja vinkit, mutta toisaalta myös asiat, joita ei kannata tehdä. Toisilta järjestäjiltä on saatu lukuja ja tietoa siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ja miten asiat kannattaa järjestää.

– Kyllä Seinäjoen porukalla Lahdessa ja Rovaniemellä silmät pyörivät eri tavalla joka suuntaan, kun katsottiin, mitä hyvää ja mitä huonoa on ja poimittiin parhaita ideoita, Saranpää kertoo.

Odotuksena ja tavoitteena on, että itse kilpailuviikonloppu sujuisi mahdollisimman hyvin ja raviväki viihtyisi Seinäjoella.

– Aika monelle se on kesän ja ravivuoden kohokohta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää