Poliisi tutkii Jalasjärvellä 14-vuotiaan pojan hengen vaatinutta onnettomuutta kuolemantuottamuksena ja maastoliikennerikkomuksena – molempien autojen kuskit alaikäisiä

toimitus

Poliisi tutkii Jalasjärven Hirvijärvellä lauantaina sattunutta onnettomuutta kuolemantuottamuksena ja maastoliikennerikkomuksena.

Kaksi autoa vajosi jäihin Hirvijärven jääradalla lauantaina. 14-vuotias poika ei päässyt autosta ulos ja menehtyi.

Poliisi pyrkii esitutkinnassa selvittämään, onko joku rikosoikeudellisessa tuottamuksellisessa vastuussa pojan kuolemasta. Samalla esitutkinnassa selvitetään myös sitä, onko joku luovuttanut moottorikäyttöisen ajoneuvon alle 15-vuotiaan henkilön kuljetettavaksi maastossa. Poliisilla on tiedossa, että jääradalla turmassa osallisina olleiden kahden henkilöauton kuljettajat ovat molemmat olleet alaikäisiä ja toinen heistä on alle 15-vuotias.

Maastoliikennelain mukaan moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt. Ikävaatimus ei koske moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa ajettaessa yksinomaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla taikka tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella. Poliisilla ei ainakaan alkuvaiheessa ole tiedossa, että kyseessä olisi mikään kilpailualueeksi eristetty alue.

Poliisilla on tiedossa, että paikalla oli useita muitakin henkilöitä turmassa mukana olleiden kahden auton kuljettajien ja matkustajien lisäksi. Poliisi pyytää paikalla olleita henkilöitä ottamaan yhteyttä virka-aikaan Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 050 4563503 tai sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa(at)poliisi.fi.

Kommentoi