Crossfitin, henkilökohtaisesti ohjatun liikunnan ja pyöräilyn paikalliset yritykset ovat aikeissa rakentaa OmaSP-stadionin naapuriin uudet toimitilat

Matias Helinko

Crossfitin, pyöräilyn ja henkilökohtaisesti ohjatun liikunnan harrastajamäärät ovat kasvaneet vuosikymmen aikana nopeasti.

Kolme seinäjokelaista hyvinvointiin, liikuntapalveluihin ja urheiluvälinekauppaan erikoistunutta yritystä, Crossforce Seinäjoki, Time2Move ja Fillarikauppa Cycli, ovat hautoneet uusia yhteistyökuvioita.

Yhteistyökumppanit ovat aikeissa rakennuttaa Huhtalaan, Jouppilanvuoren liikunta-alueiden läheisyyteen ja OmaSP-stadion naapuriin, uuden myymälä- ja urheiluhallin yhdistelmärakennuksen.

Osapuolet ovat ryhtyneet hankkeeseen kehittääkseen toimintaansa. Yritysten mukaan heistä jokaisen kasvun esteeksi on nyt tullut käytössä olevien tilojen rajallisuus. Taustalla on myös halu edistää lajikulttuurien kehittymistä alueella.

Yhteistyöstä haetaan niin ikään tilojen joustavaa käyttöä erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

– Crossfit, maastopyöräily sekä henkilökohtaisesti ohjattu liikunta ovat kaikki nousseet suosituiksi harrastusmuodoiksi etenkin nuorten aikuisten ja työikäisten asukkaiden keskuudessa. Ne ovat ottaneet tukevan jalansijan yhä useamman aktiivisen liikkujan ikään tai asemaan katsomatta, joten niiden asianmukaiset ja nykyaikaiset toimintamahdollisuudet vaikuttavat kaupungin vetovoimaan ja suosioon asuin- ja opiskelukaupunkina, yritykset perustelevat hankettaan.

Yritykset ovat hakeneet Seinäjoen kaupungilta rakentamiseen soveltuvaa vuokratonttia.

Neuvotteluja osapuolet ovat käyneet kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoen, kaupungin liikuntatoimen ja kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Neuvottelujen tuloksena kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi vuokratonttia, noin 6 330 neliön kokoista määräalaa Alaseinäjoen kadun varressa. Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueen viereinen alue on tällä hetkellä vuokrattuna alue Seinäjoki Stadion Oy:lle.

Hakijoilla on myös vireillä poikkeamislupapäätös rakennushankkeensa toteuttamiseksi. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä vuoden 2020 aikana.

Pyöräilyn erikoiskauppa Cycli toimii tällä hetkellä Pohjassa Louhenkadulla.

Yrityksen mukaan sen myynti-, vuokraus- ja tapahtumatoiminta on painottunut maastopyöräilyyn. Siksi uudet toimitilat olisi tärkeää saada luontaiseen ympäristöön lähelle Joupiskan maastoja. Lisäksi yritys suunnittelee laajentavansa vuoden 2021 aikana huoltopalveluiden tarjontaansa polkupyöristä talviurheiluvälineisiin.

– Asiakkaamme kaipaavat opastusta reiteille. Olemme parhaillaan rakentamassa Jouppilanvuoren alueelle maastopyöräilylle tarkoitettuja virallisia reittejä yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Tavoitteissamme on lisätä suunnitelman kohteena olevan uuden kiinteistön yhdeksi lähtöpaikoista, jolloin olisi helpompi antaa lisäopastusta ja neuvoja reitille paikan päällä, yrityksestä perusteellaan vuokrahakemuksen yhteydessä.

– Myös vuokrauspalvelumme on kasvanut huimasti, ja nykyään vuokrakalustomme liikkuu lähes päivittäin. Vuokrakäyttäjät ajavat lähes poikkeuksetta Joupiskan metsissä.

Kommentoi