Leikkikenttätoiminnan lopettamissuunnitelma suututti seinäjokelaiset – kaupunki harkitsee vielä

toimitus

Seinäjoella vilkasta keskustelua on herättänyt kaupungin verkkosivuilta löytynyt teksti, jossa kerrottiin, ettei Seinäjoki järjestä leikkikenttätoimintaa kesällä 2020.

Leikkikenttätoiminta on kesäisin järjestettävää toimintaa, joka on suunnattu 4–10-vuotiaille lapsille. Maksutonta toimintaa ovat ohjanneet pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneet alan opiskelijat.

Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen kertoo, että teksti verkkosivuilla oli hieman hätiköity. Se on otettu nyt pois.

Näsänen kertoo, että leikkikenttätoiminnan kesätyöpaikat ovat olleet haussa, mutta haku puhallettiin poikki, jottei tulisi tilannetta, jossa työntekijät on valittu, mutta toimintaa ei voida järjestää.

Syy siihen, ettei leikkikenttätoimintaa välttämättä järjestetä tänä kesänä, on säästöissä.Kaupungin pitäisi löytää säästöjä 20 miljoonan euron edestä ja jokainen toimiala joutuu säästökuurille. Varhaiskasvatuksessa iso osa palveluista on lakisääteisiä, mitä leikkikenttätoiminta ei ole. Leikkikenttätoiminnan järjestäminen on maksanut kaupungille noin 120 000 euroa vuodessa.

Torstaina sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun jälkeen kaupungille on tullut asiasta runsaasti palautetta. Näsänen kertookin, että leikkikenttätoiminnan jatko on vielä auki. Hän pitää hyvänä sitä, että palautetta on saatu.

Keskusteluissa on nostettu esiin myös kaupungin leikkitoiminta. Leikkitoiminta ja leikkikenttätoiminta ovat kaksi eri asiaa, vaikka molemmat ovat varhaiskasvatuksen palveluita.

Seinäjoen kaupungin avointa leikkitoimintaa järjestetään jatkossa vain Kasperissa ja Raviskalla. Asia käy ilmi kaupungin verkkosivuilta. Seinäjoen Sanomat kertoi muun leikkitoiminnan lakkauttamissuunnitelmista helmikuussa

Aiheeseen liittyvää

  1. Seinäjoki suunnittelee leikkitoiminnan lopettamista: "Ymmärrän, että voi harmittaa" 12.2.2020 7:00

Kommentoi