SeAMK aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen Alavudella – vastaavaa järjestetty aiemmin kolmella paikkakunnalla

toimitus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu käynnistää sairaanhoitajakoulutuksen Alavudella. Monimuotototeutuksena tarjottavan koulutuksen hakuaika on korkeakoulujen syksyn yhteishaussa.

Tammikuussa 2021 alkava koulutus on osa SeAMKin Maakuntakorkeakoulun ja eteläpohjalaisten kuntien yhteistyötä. SeAMK on vuosien mittaan järjestänyt seutukuntien työvoimatarpeisin pohjautuvia tutkintokoulutuksia myös omien kampustensa ulkopuolella. Sairaanhoitajien tutkintokoulutusta on aiemmin järjestetty Kauhajoella, Ähtärissä ja Alajärvellä.

Kuusiokuntien alueella on tunnistettu tarve uusille sairaanhoitajille. Nyt tarjottava koulutus on mahdollisuus jo hoitoalalla työskenteleville, mutta myös alan vaihtoa suunnitteleville.

Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäen mukaan sairaanhoitajakoulutus on erittäin tervetullut Alavudelle.

– Terveydenhuollossa on työpaikkoja tarjolla, ja on hienoa, että täällä voidaan opiskella ammattiin. Pidämme koulutusta arvossa. Alavus muun muassa tarjoaa harjoittelupaikkoihin tuleville korkeakouluopiskelijoille tarvittaessa asunnon, Heinämäki kertoo SeAMKin tiedotteessa.

Aiemmat kokemukset vastaavista maakunnassa toteutetuista koulutuksista ovat osoittaneet, että lähellä opiskelijoiden omaa elinympäristöä tapahtuva koulutus mahdollistaa työn, perheen ja opintojen joustavan yhdistämisen. Kotiseudullaan tutkinnon suorittaneet myös usein jäävät töihin samalle alueelle.

Tätä toivotaan myös Kuusiolinna Terveys Oy:ssä. Toimitusjohtaja Tero Järvinen on tyytyväinen koulutuksen aloittamiseen.

– Kuusiolinnassa on mahdollista suorittaa eri harjoittelujaksoja monipuolisesti ja samalla tutustua meihin myös työnantajana. Työvoiman tarve tulevaisuudessa kasvaa ja sairaanhoitajilla on erinomaiset mahdollisuudet työllistyä Kuusiolinnaan”, Järvinen sanoo tiedotteessa.

Kommentoi