Seinäjoki Race ravataan huhtikuussa: "Pyrimme olemaan askeleen edellä"

toimitus

Seinäjoen ravikeskuksessa kilpaillaan 18. huhtikuuta 70 000 euron palkintopotista 2100 metrin matkalla.

Seinäjoki Race houkuttelee palkintopotilla maakuntaan ulkomaisia huippuhevosia ja käynnistää näin kotimaan kansainvälisen suurkilpailukauden talven jälkeen.

Viime vuosien tapaan Seinäjoki Racen osallistujalistalle pyritään kutsumaan ohjastajia ja hevosia, jotka ovat vielä kansainvälisen uransa alussa. Mukana on myös kotimaan kärki.

– Kilpailukalenteri on tiivis, ja kamppailu kansainvälisistä huippuhevosista on tiukka. Meidän resursseilla on vaikea saada kaikista kuumimpia nimiä Seinäjoelle. Sen vuoksi pyrimme olemaan askeleen edellä ja hommaamaan meille niitä huomisen supertähtiä, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää kertoo.

Kilpailujärjestäjä lupaa Seinäjoen osallistujalistalle kuitenkin mielenkiintoisia ravureita. Ensimmäisiä kutsuja aletaan pian esittämään.

– Ulkomailta on osoitettu kisaamme kohtaan kiinnostusta. Valmentajien kanssa on ollut jo hevosistakin puhetta. Suurkisajärjestäjän pitää elää päivä kerrallaan, kun hevosten kunto ja terveystilanne saattavat muuttua. Ravurit ovat kultakimpaleita taustavoimilleen, eikä niiden kohdalla oteta mitään riskejä.

Kilpailupäivän päälähdön ohella suurkilpailustatuksella ajetaan lämminveristen kolmen kierroksen Etain Royal Stayer -kilpailu, jossa ykköspalkinto on 12 000 euroa. Rahojen lisäksi palkintona on osallistumisoikeus Tukholman Solvallassa ajettavaan Harper Hanover -suurlähtöön.

Lisäksi kilpailupäivän ohjelmassa ovat avoimet tammalähdöt sekä lämminverisille että kylmäverisille ja ikäluokkalähdöt 3-vuotiaille lämminverisille. Ohjelmassa on myös raviratsastuksen eli montén SM-karsinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää