Jouppilanvuoren elämys- ja kuntoportaat ovat askeleen lähempänä toteutumista

KAUPUNKI Jouppilanvuoren puiset elämysportaat saivat Seinäjoen kaupungilta myönteisen päätöksen kuntarahaosuudesta.

Lakeuden Elämysliikunta on hakenut rahoitusta Jouppilanvuorelle rakennettaville elämysportaille. Matias Helinko

Matias Helinko

Seinäjoen kaupungin elinvoimalautakunta on myöntänyt Lakeuden Elämysliikunta ry:lle kuntarahaosuuden hankkeeseen, jossa Jouppilanvuoren rinteelle olisi tarkoitus rakentaa niin sanotut elämysportaat.

Lakeuden Elämysliikunta on vuosien aikana rakentanut Seinäjoen Jouppilanvuoren alueelle kattavan elämysliikuntareitistön. Nyt tätä reitistöä siis lähdettäisiin täydentämään puurakenteisilla portailla, joita voidaan käyttää esimerkiksi kuntoiluun, urheilijoiden harjoitteluun sekä matkailukohteena.

Hanke odottaa seuraavaksi viimeistä rahoituspäätöstä Etelä-Pohjanmaan työvoima- ja elinkeinokeskukselta.

Lakeuden Elämysliikunnan puheenjohtajan Hannu Salon mukaan elämysportaat on suunnitelmien mukaan määrä sijoittaa Kultavuoren asuntoalueen puoleisen rinteeseen.

Rinteen juurelta nousee kahdet rinnakkaiset portaat rinteen puoleen väliin saakka. Maapohjaa käsittävän osuuden jälkeen huipulle jatkaa ainoastaan yhdet portaat.

Noin kaksi metriä leveät portaat käsittävät yhteensä 130 askelmaa. Portaiden rinnalle rakennetaan valaistut kaiteet molemmin puolin. Lisäksi portaisiin tehdään kaksi lepotasoa: toinen puolen väliin rinnettä ja toinen huipulle.

Huipulle on tarkoitus rakentaa myös maisemalava näköalapaikaksi. Jouppilanvuorelta avautuu näköyhteys Kyrkösjärvelle, laajoille peltoaukioille sekä kaupunkikeskustaan.

Portaiden rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 153 790 euroa, josta Seinäjoen kaupungin myöntämä kuntarahaosuus on 20 prosenttia eli 23 069 euroa.

Kuntarahaosuus on edellytys hankkeen käynnistämiseksi, ja Etelä-Pohjanmaan työvoima- ja elinkeinokeskus tekee omalta osaltaan päätöksen 55 prosentin rahoitusosuudestaan kaupungin päätöksen jälkeen.

Lakeuden Elämysliikunnan omaksi osuudeksi portaiden kustannuksista jää 25 prosenttia. Yhdistystoimijat aikovat Salon mukaan kattaa oman osuutensa talkootyöllä.

– Meillä useita alueen urheiluseuroja mukana, eläkeläisten Ruskayhdistys sekä Lakeuden Latu. Kaikkiaan talkoolaisia on mukana 50–60, arvioi Salo valmiudessa olevan hartiapankin kokoa.

Jos päätökset menee yhdistyksen toiveiden mukaisesti läpi, rakentaminen saattaa alkaa jo keväällä.

– Hanke toteutetaan ensi vuoden elokuuhun mennessä. Työt on tarkoitus aloittaa ensi kuun puolessa välissä, ja vielä syksy tehdään tiivisti, Salo arvioi.

Maan käytöstä on tehty kaupungin kanssa vuokrasopimus. Seuraavaksi hanke jää siis odottamaan lopullista rahoituspäätöstä ja tämän jälkeen toimenpidelupaa kaupungilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomien ilmestyminen on tauolla toistaiseksi
 2. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 3. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 4. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 5. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 6. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 7. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 8. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 9. Tuusulan asuntomessut: Asuntomessut on rakentamisen ajankuva – Tuusulan Lahelanrinteellä oli kunnia avata messujen 50 vuoden historia
 10. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 11. Tuusulan asuntomessut: Esteettömyys saa kiitosta: vammaisneuvosto testasi messualueen
 12. Tuusulan asuntomessut: Kortteli tuo sukupolvet yhteen: messujen innovaatioihin kuuluvat muun muassa Toiveiden kortteli ja kotimaiset älylukot
 13. Tuusulan asuntomessut: ”Jos nyt sauna olisi” – Antti Kaikkosesta on muovautunut kätevä remonttireiska
 14. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!
 15. Likainen liesituuletin voi aiheuttaa iljettävän yllätyksen – näistä merkeistä tiedät, milloin se pitää puhdistaa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Komea feikkimies houkuttaa keski-ikäistä, yksinäistä naista netissä – "Sotilas, lääkäri, insinööri tai esimerkiksi öljynporauslautalla työskentelevä"
 2. Tässäkö Suomen rauhallisin torikamera? – "Tänään meni yksi kuorma-auto"
 3. Aaron puuttuvat miljoonat
 4. Viesteihin ei kannata vastata - Mitä väliä sillä on, miltä lähettäjästä tuntuu?
 5. Tällainen järkäle on Kaivopuiston 350 tonnin onnettomuusnosturi – toimitusjohtaja: "Se on ollut täysin kunnossa"
 6. IL: Matti Nykänen haudataan synnyinkaupunkiinsa – Pia-leskellä ei tietoa valtiollisista hautajaisista
 7. Anna otti 16-vuotiaana ison askeleen kohti itsenäistä elämää – oppilaitoksen asuntolasta tuli toinen koti, jossa yksi päivittäinen rutiini on ylitse muiden
 8. Ennen Tourette-diagnoosia Paula, 29, ei puhunut oireistaan, koska pelkäsi leimautuvansa hulluksi – "Pään sisällä voi olla kova vilinä"
 9. Väestöliiton Heli Vaaranen: ”Suhdetta ei voi aina korjata toimivaksi”
 10. Kuluttaja paljastaa taas: 400 euron Garmin-urheilukellon verrokin saa reilulla 100 eurolla
 11. Osa pettyy linssileikkaukseen – Silmälaseista ei välttämättä pääsekään kokonaan eroon
 12. Alko, Wish, Varusteleka vai Verkkokauppa.com? – Näistä nettikaupoista suomalaiset pitävät eniten
 13. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!
 14. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 15. Pikku Kakkosesta ja Semmareista tuttu Tuomo Nurmohallin konsertissa sunnuntaina

Näytä lisää