Pandapariskunta saapui Suomeen, näin matka sujui – Ähtärissä pandojen käyttäytymistä seurataan tiiviisti

ÄHTÄRI Ähtärin eläinpuistoon muuttavat isopandat ovat saapuneet Suomeen. Kun pandat saapuvat Ähtäriin, ne pääsevät omiin sisätarhoihinsa.

Ähtäri Zoon isopandapariskunta Lumi ja Pyry saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle aamupäivällä. Pandojen matka Kiinasta Suomeen sujui suunnitellusti, Ähtärin eläinpuisto tiedottaa.

Pandojen matka alkoi Dujiangyan pandakeskuksesta jo keskiviikkona 17.1. Ne matkustivat ensin Chengdun lentokentälle, mistä ne lensivät 6500 kilometrin matkan Helsinkiin. Suomeen pandat kuljetti DHL, joka on osallistunut useisiin pandojen siirto-operaatioihin.

Pandat eivät taittaneet pitkää matkaansa Suomeen yksin. Yhdessä niiden kanssa matkustivat Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth ja eläinlääkäri Heini Niinimäki Mukana olivat myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.

–Lento sujui rauhallisesti, sillä tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa pandoja. Matkan aikana pandat saivat tietysti myös ruokaa ja juomaa. Eväinä oli niiden herkkuja eli bambua, porkkanaa, omenaa ja pandakakkuja, Palmroth kertoo.

Suomessa pandoille järjestettiin tervetulotilaisuus, johon osallistui kutsuvieraita Kiinasta ja Suomesta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pandat jatkoivat matkaansa Ähtäri Zoohon.

– Kun pandat saapuvat Ähtäriin, ne pääsevät omiin sisätarhoihinsa, joissa niille on tarjolla tuoretta bambua kotiutumisen helpottamiseksi. Ensimmäisten vuorokausien aikana tarkkailemme pandojen käyttäytymistä ja ruokahalua intensiivisesti, Palmroth jatkaa.

Kiinalainen eläinlääkäri ja hoitaja jäävät Ähtäriin noin kuukaudeksi.

– He opastavat meitä suomalaisia kaikissa pandoihin liittyvissä asioissa ja varmistavat vielä, että meillä on riittävä osaaminen pandojen hoitoon.

Yleisö pääsee ihastelemaan Pyryä ja Lumia ensimmäistä kertaa lauantaina 17.2.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat