Tuomiokapituli hylkäsi Salon ja Rossin oikaisuvaatimukset – Varoitukset pysyvät voimassa

Taru Yli-Panula, Mico Ylimäki ja pappi Kai Sadinmaa asettuivat jalkapuiden kanssa tuomikapitulin toimiston eteen Seinäjoen keskustassa, kun tuomiokapituli käsitteli Salon ja Rossin tapauksia. Tuomas Rauhala

toimitus

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli antoi kahdelle pastorille, Henna Salolle ja Eeva-Kaisa Rossille varoituksen samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon vihkimisestä. Tänään tuomiokapituli hylkäsi pastoreiden tekemät oikaisuvaatimukset.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli tapauksia istunnossaan lokakuussa. Ensimmäisen vihkimisen toimitti Seinäjoen seurakunnan seurakuntapastori Henna Salo kesäkuussa ja toisen Jyväskylän seurakunnan seurakuntapastori Eeva-Kaisa Rossi elokuussa.

Tuomiokapituli totesi, että pastorit Salo ja Rossi ovat tietoisesti toimineet vastoin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kantaa, Lapuan hiippakunnan piispan Simo Peuran hiippakunnan papeille antamaa ohjeistusta, pappisviran velvoitteita ja pappislupaustaan. Tämän johdosta tuomiokapituli antoi Salolle ja Rossille kirjallisen varoituksen. Päätökset olivat yksimieliset.

Tänään 20.12. tuomiokapituli käsitteli istunnossaan Rossin ja Salon tekemät oikaisuvaatimukset.

Tuomiokapituli totesi, että oikaisuvaatimukset eivät anna aihetta 18.10.2017 tehdyn päätöksen kumoamiseksi. Tuomiokapituli pitää voimassa pastori Salolle ja pastori Rossille annetut varoitukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu