Kautosen pesti SJK:hon varmistui

Tommi Kautonen siirtyy nuorten maajoukkueesta SJK:n päävalmentajaksi. Steindy via Wikipedia

Tuomas Rauhala

SJK tiedottaa tehneensä kolmivuotisen sopimuksen päävalmentajan tehtävästä Tommi Kautosen kanssa. Sopimus kestää kauden 2020 loppuun. Samalla Kautonen jättää Suomen U21-maajoukkueen päävalmentajan tehtävän, jossa hän on toiminut tammikuusta 2014 alkaen.

MTV Sport uutisoi Kautosen valinnasta jo syyskuussa, mutta seura kumosi tiedot vielä tuolloin.

45-vuotias Kautonen pelasi peliurallaan 377 pääsarjaottelua, joissa hän teki 21 maalia. A-maajoukkueessa Kautonen pelasi yhdeksän kertaa. UEFA Pro-lisenssin vuonna 2012 suorittanut valmentaja on ehtinyt urallaan toimia valmennustehtävissä FC KooTeePeessä, VIFK:ssa, FF Jarossa ja JBK:ssa, sekä FC Lahdessa.

Kautonen aloittaa tehtävässä hetikokoamalla valmennusryhmää ja joukkuetta ensi kaudelle. Kuluvan kauden kaksi jäljellä olevaa peliä valmentaa loppuun valmentajakaksikko Brian Page - Toni Lehtinen.

- Tämä on minulle hieno haaste, hienossa seurassa. Erityisesti paluu seuravalmennukseen kiehtoo. Olen ollut nyt neljä vuotta liiton tehtävissä, mutta paluu jokapäiväsen työhön sekä sitä kautta pelaajien kanssa tehtävään prosessiin, on semmoinen minne veri vetää. SJK:llä on tähän tehtävään käytössä Suomen parhaat resurssit sekä mahdollisuus menestykseen, joten ketäpä valmentajaa se ei kiehtoisi, Kautonen kommentoi.

- Minä tuon seuran käyttöön oman intohimoni ja ammattitaitoni. Palloliitossa oloaikanani olen ollut hyvin läheisessä tekemisessä Suomessa ja ulkomailla erilaisten valmentajien kanssa, seura- ja maajoukkuevalmentajien kanssa. Olen myös nähnyt paljon erilaisia seuroja ja heidän jokapäiväistä tekemistään. Uskoisin että tältä neljän vuoden matkalta on tarttunut paljon sellaista infoa puserooni, josta on tässä tulevassa pestissä hyötyä, Kautonen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää