Nousukausi näkyy matkustamisessa – Kesälle on vielä matkoja tarjolla lähelle ja kauas

Matkailu Alkuvuodesta tehtiin enemmän koti- ja ulkomaanmatkoja verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna.

toimitus

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan suomalaiset matkustivat kotimaassa alkuvuonna 2017 hieman enemmän kuin viime vuoden keväällä.

Myös vapaa-ajanmatkailu ulkomaille lisääntyi. Alkuvuodesta ulkomaille matkustaneista suomalaisista yhä useampi suuntasi perinteisiin matkakohteisiin, Kanariansaarille tai Keski-Eurooppaan.

Suomen kohteista Lappi ja Pirkanmaa kasvattivat suosiotaan.

Iina Peura Seinäjoen Matkapojista vahvistaa, että heidän toimistollaan ollaan havaittu vastaava käänne.

– Nousukausi taloudessa näkyy heti matkustamisessa. Talvisin Kanaria on kestosuosikki.

Ympärivuoden eniten matkoja tehdään Peuran mukaan Baltiaan.

– Baltia on selvästi suosituin matkakohde, ja kaupungeista ehdottomasti ykkönen on Tallinna. Keski-Euroopan kaupunkilomat ovat myös kasvattaneet suosiotaan.

Suomen matkatoimistoalan liitto (SMAL) kertoo tiedotteessaan, että Baltian maat ovat olleet hurjassa kasvussa viime vuosina.

– Kesälomalla halutaan nauttia rentoutumisesta ja suositaan lyhyitä lentomatkoja. Tämän vahvistaa myös tuore selvityksemme, jonka mukaan kaukokohteiden suosio jää melko pieneksi vain reilun parin prosentin vastaajista ilmoittaessa matkustavansa kesälomallaan johonkin Euroopan ulkopuoliseen kohteeseen. Viidennes vastanneista kertoo matkustavansa Suomen naapurimaissa, SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo tiedotteessa.

Valtaosa Seinäjoella operoivista matkatoimistoista on luopunut pakettimatkojen myynnistä keskittyen liike- ja pakettimatkojen tarjoamiseen.

– Suurin osa ihmisistä ostaa itse matkansa netistä, Sinikka Saukko Matkalle-matkatoimistosta kertoo.

Omatoimisen matkanvalmistelun rinnalle on palaamassa kaipuu myös perinteiselle asiakaspalvelulle.

– Uskon, että se on kasvussa. Ihmiset haluavat puhua ja kysyä tietoja lomakohteesta. Vallankin ongelmatilanteissa rupeavat puhelimet soimaan ja apua kaivataan, Peura kertoo.

Viivästynyt kevät on SMALin mukaan saanut suomalaiset varaamaan matkoja lämpimistä aurinkokohteista. Peuran mukaan matkoja on kesälle vielä tarjolla.

– Nykyään lomat varataan niin myöhään, että kaikkialle on vielä matkoja jäljellä, niin lähelle kuin kauas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.