15-vuotiaana MM-kisoihin valittu Julia pelaa kahdessa poikien ja yhdessä tyttöjen joukkueessa

HARRASTUS Lupaava kiekkoilija pelaa kahdessa poikien joukkueessa ja C-tytöissä.

Seinäjokelainen, S-Kiekko Junioreiden riveissä reilut viisi vuotta pelannut Julia Liikala, 15, pääsi kokemaan MM-kisojen tunnelmaa ja kovan tason otteluja Tshekeissä tammikuun alkupuolella. Julia pelasi alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa.

– Oli mielenkiintoista nähdä, miten muiden maiden pelaajat pelaa ja huomata eroja. Uuteen peliin piti olla aina valmiina ja keskittyä tosissaan vain jääkiekkoon, joka oli koko ajan kaiken keskipisteenä. Tosi hieno kokemus, hän kuvailee tunnelmiaan turnauksen jälkeisellä viikolla.

Julia Liikala aloitti jääkiekkoharrastuksen jo 4-vuotiaana kolme vuotta vanhemman Joona-veljen tehdessä samoin. Muita tyttöjä ei harjoituksissa juuri näkynyt (Julian lisäksi vanhempien poikien harjoituksissa vain yksi), mutta se ei Juliaa haitannut. Perhe asui silloin Vihdissä, ja ensimmäiseksi seuraksi tuli Nummelan Palloseura. Taitojen ja iän karttuessa Julia pelasi muutaman kauden tyttöjoukkueessa Lohjan Kisa-Veikoissa sekä samaan aikaan edelleen myös poikajoukkueessa Nummelan Palloseurassa. Omimmaksi pelipaikaksi valikoitui hyökkääjän rooli. Kokemusta hänellä on tosin myös maalivahtina ja puolustajana.

Seinäjoelle muuton myötä (2012) S-Kiekko Juniorit sai Juliasta pelaajan, jolle jääkiekko on vuodesta toiseen hauska ja mielenkiintoinen harrastus. Hän pelaa tällä hetkellä kahdessa poikien joukkueessa (C1-01 ja C2-02) sekä C-tytöissä. Tavoitteena on pysyä maajoukkueessa myös jatkossa.

– Jääkiekko sisältää paljon erilaista harjoittelua, ei vain jäällä pelaamista. Meillä on yhteislenkkejä ja punttisalivuoroja. Välillä on käyty painisalinkin puolella, kertoo Julia.

Suomen alle 18-vuotiaat tytöt sijoittuivat MM-turnauksessa viidenneksi. Mestaruuden vei USA. Suomen joukkueessa pelasi myös toinen tyttö S-Kiekko Junioreiden riveistä, nykyään Team Kuortanetta naisten SM-sarjassa edustava Noora Hautamaa.