Vaasan Oy lopettaa leipomotoiminnan Seinäjoella, Tampereella ja Kuopiossa

Vaasan Oy:n leipomo Vantaalla. Arkistokuva. Arkistokuva / Johanna Erjonsalo

Tuomas Rauhala

Vaasan Oy lopettaa yt-neuvotteluiden lopputuloksena leipomotoiminnan Tampereella, Kuopiossa ja Seinäjoella, ja lakkauttaa kahvileivän valmistuksen Vantaalla. Asiasta uutisoi muun muassa Kauppalehti.

Seinäjoen-leipomon toiminta päättyy vuoden 2017 loppuun mennessä kuten myös Kuopiossa. Tampereella leipomotoiminta lakkautetaan elokuun loppuun mennessä. Kaikkiaan yt-neuvotteluiden tuloksena 207 henkilön työsuhde päättyy.

- Leipomotoimialla on käynnissä rakennemuutos, joka pakottaa myös meidät sopeuttamaan ja kehittämään toimintaamme. Leipomoiden lakkauttamiset ovat todella valitettavia, mutta ikävä kyllä välttämättömiä liiketoimintamme turvaamiseksi. Pyrimme tukemaan lakkautettavien leipomoidemme henkilöstöä muun muassa uudelleensijoitusvalmennusten avulla, sillä haluamme auttaa heitä työllistymään uudelleen, Thomas Isaksson, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja, toteaa tiedotteessa.

Osana muutosta yhtiö on myös investoinut Suomeen ja Viroon leipomoverkoston kehittämiseksi. Investoinnit Suomessa kohdistuvat Kuusankoskelle ja Vantaalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu