Iskikö paha koirakuume? – Testaa tästä, mikä rotu on sinulle paras

Jari Pietiläinen

Kennelliitto on avannut uudet nettisivut koiran hankintaa harkitseville ja koiran jo omistaville. Uusi hankikoira.fi-sivusto sisältää noin 200 rotuesittelyä ja tiedot Kennelliiton pentulistalla olevista eri rotujen vapaista pennuista.

Sivustolla on myös koira-aiheiset testit ja ammattilaisten kirjoittamia artikkeleja. Uusi nettisivusto on Kennelliiton vaihtoehto netin epäeettisille kauppapaikoille.

Kennelliitto haluaa kutsua sivustolle etenkin koiran hankintaa vasta harkitsevia. Sivusto auttaa tärkeissä koiranhankintaan liittyvissä asioissa, kuten mikä rotu valitaan ja mistä koira ostetaan.

– Jokaisen koiranostajan tulisi käyttää aikaa etenkin näihin kahteen kysymykseen. On tärkeää, että rotuvalinta menee oikein ja koira ostetaan vastuulliselta kasvattajalta, sanoo Kennelliiton viestintäpäällikkö Miia Lahti

Rotuvalinnassa auttaa hankikoira.fin rotutesti, jossa on mukana noin 200 rotua Suomessa olevasta yli 300 rodusta. Rotutesti laskee vastaajan pisteet yhteen ja ehdottaa lopuksi 10 vastausten perusteella sopivinta rotua. Rotujen nimiä klikkaamalla pääsee kätevästi tutustumaan rotujen esittelysivuihin.

Jokaisen rodun esittelysivulla näytetään Kennelliiton pentulistalle ilmoitettujen pentujen määrä.

Sitä kautta ostaja pääsee tutustumaan rodun kasvattajiin ja myynnissä oleviin pentuihin. Jos rodun pentuja ei tällä hetkellä ole Kennelliiton pentulistalla, kävijä ohjataan eteenpäin rotuyhdistyksen nettisivuille ja pentuvälitykseen.

– Haluamme kuljettaa koiranhankintaa harkitseva luotettavista käsistä toisiin, jotta houkutusta pentutehtailijoiden palstoille ei tulisi, Lahti kertoo.

Hankikoira.fi sisältää myös yli 80 ammattilaisten kirjoittamaa artikkelia esimerkiksi koiran hankkimisesta, omistamisesta, käyttäytymisestä ja hoitamisesta. Tietoa löytyy niin vasta-alkajille kuin koiran pitkään omistaneillekin.

Artikkeleiden perusteella on laadittu sivuston toinen testi, Koiranomistajan testi. Siinä esitetään 30 koira-aiheista kysymystä, joista vähintään 27 pitää vastata oikein, jotta testin pääsee onnistuneesti läpi. Suoritetusta testistä voi tilata kurssitodistuksen sähköpostiin.

Tutustu palveluun tämän linkin kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää