Vinkit rikastumiseen 29,90 eurolla! Paljastaako Nalle Wahlroos ja kaksi gurua kaiken?

Kirjan ovat kirjoittaneet Karo Hämäläinen ja Jukka Oksaharju ensimmäisen luvun on naulannut paikoilleen Björn Wahlroos. Lehdistökuva

Sakari Nupponen

29,90 ei kuulosta paljolta. Sillä hinnalla he kertovat, miten kahdeksan sijoituslegendaa ovat tehnyt omat miljardinsa.

He lupaavat paljastaa menestyssijoittajien reseptit ja soveltaa niitä Helsingin pörssiin ja jopa nykyiseen markkinatilanteeseen: Mihin Helsingin pörssin yhtiöön kannattaisi sijoittaa, jos uskoo kahdeksan gurun filosofiaan, ja mitä kukin sijoitusguru ostaisi salkkuunsa tänään?

Sijoita kuin guru -kirjan ovat kirjoittaneet Karo Hämäläinen ja Jukka Oksaharju sekä senensimmäisen luvun on naulannut paikoilleen Björn "Nalle" Wahlroos. (Keitä he ovat lue jutun lopusta!)

– Keski-ikäistyttyäni funtsin, että varmaanhan minullakin pitäisi olla strategia, visio ja missio. Mietiskelin, että missioni on suomalaisten valistaminen osakesijoittamisesta. Sijoita kuin guru -kirjassa lukija saa tutustua samalla rahalla ja samalla ajankäytöllä kahdeksan osakesijoittamisen kiistattoman suunnannäyttäjän ajatuksiin, Hämäläinen perustelee kirjaprojektia.

Kirjan kustantaja on Oksaharju Capital Oy ja painopaikka Hansaprint. Tienaako joku muu kuin kirjoittajat?

– Lukijahan tässä varsinaisesti tienaakin. Hän saa kahdeksan kirjaa yhden hinnalla ja vieläpä nykyaikaan sovellettuna. Lukija säästää siis sekä rahaa että aikaa, Oksaharju sanoo.

Onnistumisesta riippuen parhaan tilin tekee joko verottaja tai ulosottomies.

Hän muistuttaa, että omakustanne ja suomenkielinen tietokirjallisuus on yhdistelmä, jossa myyntivaiheeseen lähdetään raskaalta miinukselta.

– Myynnin onnistumisesta riippuen parhaan tilin tekee joko verottaja tai ulosottomies. Myös Postista on kyselty, pakataanko kirjoja vai trimmataanko puskat, hän kuittailee.

Paljonko pitää olla taskussa rahaa, että kirja kannattaa ostaa: 20 vai 1000 euroa?

– Vähintään kolmekymppiä pitää olla, koska kirja maksaa sen verran. Osakesijoittamisessa pääsee kyllä aivan hyvin alkuun jo satasilla. Kympeilläkin onnistuu, mutta silloin ei kannata sijoittaa suoraan osakkeisiin vaan perinteisiin rahastoihin tai pörssinoteerattuihin rahastoihin eli etf:iin.

Voiko lukija välttyä häviämästä?

– Sijoittamiseen kuuluu aina riski – riski hävitä mutta vielä suurempi riski voittaa. Sen sijaan jos ei sijoita vaan antaa rahojen maata patjan tai pankkitilin fyllinkinä, häviää varmasti. Vaihtoehdot ovat siis varma tappio tai epävarma voitto. Osakesijoittaja valitsee epävarman voiton, Oksaharju sanoo.

Karo Hämäläinen sanoo, ettäpohjatietoja kirjan lukemiseen ei juuri edellyttä.

– Matemaattisista valmiuksista tarvitaan se, että tietää, kumpi on parempi omassa lompsassa, kahdenkymmenen vai sadan euron seteli.

Mutta käsitelläänkö kirjassa myös muuta omaisuutta, kuten maata?

– Maata ei käsitellä. Yleensähän sitä löytyy lähinnä pankin tuulikaapista, Oksaharju kuittaa.

Tämä kirja keskittyy hänen mukaansa osakesijoittamiseen. Valintaa tukee kirjassa esiteltävän sijoitusguru Jeremy Siegelin 1800-luvun alkupuolelta nykyhetkeen ulottuva historiatarkastelu: kun sijoitusaika on pitkä, osakkeet ovat olleet selvästi paras sijoituskohde.

– Otaksumme, että niin on jatkossakin.

Ja keitä he olivat:

Jukka Oksaharju on Nordnetin osakestrategi, suosittu kolumnisti, ja kansankapitalisti, joka kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Helsingin Uutisissa. Hänen omassa sijoitussalkussaan on osakkeita runsaan puolen miljoonan arvosta.

Karo Hämäläinen on sujuvasanainen kirjailija ja lennokas pörssitoimittaja. 2012 hän loihti trillerin Hellenian huippupoliitikon kaappauksesta Suomessa. Hämäläinen sai Savonia-kirjallisuuspalkinnon Paavo Nurmea koskevasta teoksestaan Yksin (2015)

Björn Wahlroos on muuan muassa Nordean, Sammon ja UPM:n hallituksien puheenjohtaja. Hän ilmoitti siirtäneensä kirjansa Ruotsiin vuonna 2013. Suomessa Wahlroosin pääomatulot olivat vuonna 2014 yli 18 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hän kuittasi yli 600 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomien ilmestyminen on tauolla toistaiseksi
 2. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 3. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 4. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 5. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 6. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 7. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 10. Tuusulan asuntomessut: Asuntomessut on rakentamisen ajankuva – Tuusulan Lahelanrinteellä oli kunnia avata messujen 50 vuoden historia
 11. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 12. Tuusulan asuntomessut: Esteettömyys saa kiitosta: vammaisneuvosto testasi messualueen
 13. Tuusulan asuntomessut: Kortteli tuo sukupolvet yhteen: messujen innovaatioihin kuuluvat muun muassa Toiveiden kortteli ja kotimaiset älylukot
 14. Tuusulan asuntomessut: ”Jos nyt sauna olisi” – Antti Kaikkosesta on muovautunut kätevä remonttireiska
 15. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää