Tässäkö kolme uutta puoluejohtajaa? – Näin vedonlyöntiyhtiö rankkaa poliitikot

Jos suurta vedonlyöntiyhtiötä on uskominen, tässä on kolme tulevaa puoluejohtajaa. Vedonlyöntiyhtiö Unibet arvioi, että Li Andersson (vas.), Petteri Orpo (kok.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) valitaan kesäkuussa puolueittensa johtoon. Eduskunta ja Valtioneuvosto

Jari Pietiläinen

Tulevana kesänä kolmen puoluetta puntaroi puheenjohtajansa suosiota: Kokoomus, Vasemmistoliitto ja Rkp pitävät kesäkuun alussa puoluekokouksensa, joissa valitaan uudet puheenjohtajat.

Unibet, yksi Euroopan suurimmista online-pelitoimijoista on arvioinut näiden kolmen puolueen johtoon pyrkivien ehdokkaiden mahdollisuudet ja luonut kullekin heistä vedonlyöntikertoimet. Tulokset ovat mielenkiintoisia.

Vedonlyöntikerroin on sitä pienempi, mitä suurempi mahdollisuus kullakin poliitikolla on vedonlyöntiyhtiön mukaan tulla valituksi. Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös vedonlyöntitulokseen.

Jos ehdokkaan kerroin on esimerkiksi 1,35, se merkitsee sitä että 10 euron panostuksella luvassa on 13,50 euroa. Jos taas ehdokkaan kerroin on 15,00 – silloin hänen tullessaan valituksi on veikkaajalle kympin panoksella tulossa peräti 150 euroa.

Kokoomuksen puoluekokous valitsee puheenjohtajan 9. kesäkuuta. Unibetin mukaan Petteri Orpon kerroin on 1,35, Alexander Stubbin 2,70 ja Elina Lepomäen 15,00. Valituksi tulisi siis Orpo.

Vasemmistoliiton puoluekokouksen listalla on puheenjohtajan valinta 11. kesäkuuta. Li Anderssonin kerroin on Unibetin listauksessa 1,15, Aino-Kaisa Pekosen 3,50 ja Jari Myllykosken 9,00. Valituksi tulisi Andersson.

Ruotsalainen kansanpuolue valitsee johtajansa 11. kesäkuuta. Suosikkiehdokas on Anna-Maja Henriksson kertoimella 1,20, Ida Schauman kertoimella 3,50 ja Anders Adlercreutz kertoimella 11,00. Valituksi tulisi siis Henriksson.

Katso tästä oman ehdokkaasi vedonlyöntikerroin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu