Suomen puoluekartta köyhtyi kuudella vaikuttajalla

Köyhien asialla -puolue on pudonnut pois puoluerekisteristä. Puolueen puheenjohtaja Terttu Savola on kevään HOK-Elannon vaaleissa kristillisdemokraattien ehdokkaana. Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Suomen puoluekartta on viime kevään eduskuntavaalien jälkeen harventunut peräti kuudella pikkupuolueella, kun kaksissa vaaleissa kansanedustajitta jääneet puolueet eivät ole saaneet itseään uudelleen puoluerekisteriin.

Rekisteristä on pois pudotettuSuomen Työväenpuolue,Itsenäisyyspuolue,Köyhien Asialla,Muutos 2011,Sinivalkoinen Rintama jaPiraattipuolue. Puoluerekisterissä on 11 puoluetta, joista uusin on Kansallinen Viskipuolue.

Yksi putoajista on vuonna 2000 yhdistyksenä perustettu Köyhien Asialla, jokaei ole lyhyen historiansa aikana saanut ainuttakaan kansanedustajaa. Ensimmäisen kerran se jäi puoluerekisterin ulkopuolelle toukokuussa 2007 ja toisen kerran keväällä 2015.

– Muutamat aktiivit ovat kyselleet mahdollisuutta ryhtyä keräämään kannattajakortteja, että puolue saataisiin taas rekisteriin, mutta en tiedä tarkalleen, missä vaiheessa ollaan menossa keräyksen kanssa, kertoo puolueen puheenjohtaja, espoolainen Terttu Savola

– Puoluekokouksia ei ole viime aikoina ollut, mutta koska meillä ei ole ollut koskaan suuria varoja, kokoustoiminta on muutenkin keskittynyt vain vaalien alle. Lakisääteinen toiminta on kuitenkin hoidettu.

– Minua on kyllä kysytty muidenkin puolueiden jäseniksi,mutta en ole ainakaan vielä mukaan lähtenyt.

Savola on ollutKöyhien Asialla -puolueen ainoa valtuustoon valittuedustaja koko maassa. Hän toimi Espoon kaupunginvaltuustossa varavaltuutettuna vuosina 2004–2008 ja valtuutettunavuosina 2009–2012. Aiemmin hän on toiminut Suomen Kristillisessä Liitossa, Perussuomalaisissa ja Remonttiryhmässä.

Tämän kevään HOK-Elannon edustajistovaaleissa hän on sitoutumattomana ehdokkaana Kristillisdemokraattien listoilla.

Puolueen nettisivu osoitteessawww.koyhienasialla.fiei ole toistaiseksi näkyvissä internetissä.

KORJAUS 16.4. kello 19.50: Otsikkoa täsmennetty ja jutun alkua muutettu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.