ET: Käsityöhitti yllätti Bilteman – virkkaajat hamstraavat muurausnarut loppuun

Bilteman myymistä muurausnaruista varastosta loppuivat verkkokaupan mukaan hohtava roosa ja tummanvihreä. Asiakaspalvelun mukaan lisää on tilattu Ruotsista, ja narua pitäisi olla saatavilla pääsiäisen jälkeen.   Kuvaoriginaalit: Biltema, kuvankäsittely Tuomas Rauhala

Tuomas Rauhala

Tavaratalo Biltemassa pyöriteltiin hetken aikaa silmiä, kun yhden tuotteen myynti ampaisi huimaan 60 prosentin kasvuun noin kuukauden aikana.

Värikkäiden muurausnarujen menekki oli lyhyessä ajassa sen verran kova, että tietyt värit loppuivat ketjun Suomen-varastosta. Tyhjää ovat ammottaneet myös yksittäisten myymälöiden hyllyt.

Rakennusalan elpymistä myynnin kasvusta ei voi kiittää. Monikäyttöinen naru on noussut virkkaajien kevään hitiksi. Ideat levisivät käsityöläisten yhteisöissä sosiaalisessa mediassa. Narusta on tehty niin kasseja, liinoja, koreja kuin tabletteja ruokapöytiin. Ilmiöstä kertoi toimittaja Reija Ypyä ET-lehden Reijan räsymatto -blogissaan

Bilteman asiakaspalvelusta kerrotaan, että narua on tilattu lisää Ruotsista ja sitä on saatavilla pääsäisen jälkeen. Tarja Pitkänen Bilteman markkinoinnista kertoo Ypyän blogissa ymmärtävänsä narun suosion.

– Muurausnarut ovat tosiaan herkullisen värisiä ja sopivat erinomaisesti muuhunkin käyttöön kun alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Ja narua kyllä riittää, eli kyllä muuraritkin saavat omansa.

Pehmeästä PP-muovista valmistettu narua myydään tuoteselosteen mukaan vaaka- ja pystysuorien kulmien varmistamiseksi muurattaessa ja suorien linjojen saamiseen esimerkiksi kiveykseen, mutta myös paketointiin ja askarteluun.

Juttua muokattu 23.3.2016 kello 11.45. Lisätty otsikkoon viittaus lähteenä olleeseen ET-lehden blogiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu