Seinäjoella avaavat kahvilat sijoittuivat samaan kortteliin toisistaan tietämättä

KAUPUNKI Kauhajokelainen Valkoinen Puu sai tavoittelemansa paikan puiston puolelta. Uusi Vohvelihetki-niminen kahvilaavaa kävelykadun varrella.

Kauhajokelainen Valkoinen Puu ja uusi Vohvelihetki sijoittuivat samaan Kalevankadun kortteliin toisistaan tietämättä. Molemmat kahvilat avaavat huhtikuussa. Valkoinen puu sijoittuu tilaan, jossa on aeimmin toiminut muun muassa Päällikkö-rockbaari. Tuomas Rauhala

Tuomas Rauhala

Kauhajokelaisen Valkoisen Puun yrittäjänä miehensä kanssa toimiva Kirsi Heidt ja uuden Vohvelihetki-nimisen kahvilantoinen yrittäjä Tanja Eskola puhkeavat hersyvään nauruun. He ovat juuri saaneet tietää toisistaan, että avaavat kahvilansa samaan kortteliin ja vieläpä samoihin aikoihin huhtikuussa.

–Sehän on vaan mahtavaa, että Seinäjoella tapahtuu. On varmasti kaikille positiivinen asia, Heidt iloitsee.

Kakkuihin ja keramiikkaan erikoistunut kauhajokelainen käsityöyritys ja kahvila Valkoinen Puu on tehnyt tuloa Seinäjoelle jo pidempään. Yrittäjät suunnittelivat taannoin kokonaan uuden kahvilatilan rakentamista Keskuspuistoon, mutta nyt toteutuva vaihtoehto sulkee Kirsi Heidtin mukaan tämän ajatusympyrän hyvällä tavalla.

Kahvilan ja tuotemyymälän yhdistelmä aukeaa katutason liiketilaan osoitteessa Kalevankatu 11–13, jossa aiemmin toimi muun muassa Päällikkö-rockbaari. Puiston suuntaan aukeavaan tilaan tulee noin 80 asiakaspaikkaa.

–Siinä jää vähän väljääkin. Olemme saaneet toiveita esimerkiksi äideiltä, jotka toivovat paikkaa, johon pääsisi lastenvaunujen kanssa.

Kirsi Heidt kertoo, että suuri merkitys Seinäjoelle laajentamiselle oli sillä, että yritys sai uudet leipomotilat vanhasta Sjöbergin koulusta Kauhajoelta.

–Se oli tärkeä palikka tässä konseptissa. Ei olisi ollut kannattavaa perustaa alusta lähtien toista leipomoa.

Valkoinen Puu haki aiemmin pääomaa laajentamiselle myös joukkorahoituksen avulla, mutta se ei Heidtin mukaan "ottanut oikein tuulta purjeisiin".

–Se on Suomessa ehkä vielä niin uusi tapa, hän arvelee.

Vohvelihetkiavaa huhtikuun alussa saman kiinteistön Matti Visannin kujan puolelle. Kahvilaan tulee Tanja Eskolan mukaan 24 asiakaspaikkaa.

Eskola ja kahvilan toinen yrittäjä Satu Haveri tarjoavat nimenmukaisesti muun muassa suolaisia ja makeita vohveleita, jäätelöannoksia ja erikoiskahveja. Eskola kertoo, että inspiraatiota on haettu muun muassa Tampereella toimivista kahviloista.

–Ajattelimme, että vohvelit ovat sellaisia jotka sopivat mahdollisimman moneen makuun, Eskola kertoo.

Juttuun korjattu vohvelikahvilan nimeksi Vohvelihetki. Korjaus tehty 10.3.2016 kello 11.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.