Hanneksenrinteelle nousee 20 miljoonan biopolttolaitos

Havainnekuva Seinäjoen Energia Oy:n uudesta biovoimalaitoksesta. Lehdistökuva

toimitus

Seinäjoen Energia muuttaa Hanneksenrinteen lämpölaitoksen polttoaineen öljystä biopolttoaineisiin.

Uuden laitoksen toimittaa Amec Foster Wheeler Energia Oy. Avaimet käteen -ratkaisuna toteutettava hanke on kustannuksiltaan noin 20 miljoonaa euroa.

Muutettava laitos toimii vara- ja huipputeholaitoksena polttoaineinaan puupelletti, murskattu puubriketti, kuori- ja metsähake, pelletit, kuivattu metsähake, ruohovartisista kasveista valmistetut pelletit ja turvepelletti. Varapolttoaineena käytetään kivihiiltä. Laitoksen kaukolämmön tuotantokapasiteetti on 120 megawattia ja se vähentää öljyn käyttöä Seinäjoen Energian lämpölaitoksissa.

– Toteutettava investointi lisää merkittävästi uusiutuvien energialähteiden osuutta Seinäjoen Energian lämmöntuotannossa. Laitoksen hankinnassa painotimme laitoksen mukautumista myös tulevaisuuden muuttuviin olosuhteisiin esimerkiksi laajan polttoainevalikoiman kautta, Seinäjoen Energian toimitusjohtaja Martti Haapamäki kertoo.

Laitoksen asennukset alkavat keväällä 2016 ja se on valmis joulukuussa 2016. Amec Foster Wheelerin tiedotteen mukaan laitos täyttää uuden ympäristöluvan mukaiset päästövaatimukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu