Messukoti valmistuu – Ylevät pääsivät jo taistoon telkkarin paikasta

ASUNTOMESSUT Muuttohalut lähes valmiiseen taloon ovat jo kovat. Naapurin tulipalo säikäytti, ja toi muistutuksen projektin julkisuusarvosta.

Suuret ikkunat tuovat avaraan ja korkeaan tilaan paljon luonnonvaloa. Tuomas ja Sanna Ylevä pitävät myös puhdaslinjaisia ja yksinkertaisia porras- ja kaideratkaisuja onnistuneina. Tuomas Rauhala

Tuomas Rauhala

Ylevän perheen asuntomessuprojekti on edennyt hyvin aikataulussaan. Jopa niin hyvin, että LVI- ja sähkötöiden viimeistelyn jälkeen tupa on lopputarkastuskunnossa.

– Normaalissa tilanteessa päästäisiin jo pian muuttamaan tänne. Nyt vaan pitää vielä jaksaa odottaa, Sanna Ylevä toteaa.

Kärsivällisyyttä tosiaan vielä vaaditaan, vaikka se kolmen lapsen perheessä ja pienessä väliaikaisasunnossa on välillä koetuksella. Lämpimällä parvekkeesta sai yhden lisähuoneen leikkeihin, mutta talvella sekään ei ole ollut mahdollista.

– Nyt on ruvennut seinät kaatumaan välillä päälle. Varsinkin jatkuva sotku alkaa ärsyttää, Tuomas sanoo.

– Luukaksesta on huomannut, että hän haluaisi mennä koko ajan jonnekin muualle kavereiden luo leikkimään eskarin jälkeen, Sanna jatkaa.

Luukas itse tiivistää projektiväsymyksen ja turhautumisen ytimekkäästi.

– Raksalla on tylsää.

Samalla hän nyökkää odottavansa sitä, että saa kantaa lelut ja tavarat omaan huoneeseen.

Toissa viikolla naapurikohteessa riehunut tulipalo säikäytti myös Ylevät. Kun selvisi ettei palamassa ollut oma talo, syntyi huoli naapureiden puolesta mutta myös savun aiheuttamista vahingoista. Sankka savu puski suoraan Ylevien Villa Roihua päin. Samalla tuli varmistettua oman työmaan vakuutusturva.

– Säikähdyksellä selvittiin. Sisällä ei haise yhtään, Tuomas toteaa.

Messurakentajat ovat toistaiseksi saaneet työskennellä melko rauhassa ilman sen suurempaa julkisuutta. Tulipalo oli kuitenkin valtakunnallisesti näyttävä uutinen ja toi myös Ylevien eteen muistutuksen projektin näkyvyydestä.

– Kyllähän se tiedettiin jo tähän ryhtyessä ja kun aloimme kirjoittaa blogia. Mutta ensimmäisen kerran julkisuus tuli konkreettisesti eteen, kun tulipalon jälkeen tuli hirveästi puheluita ja tekstareita puolitutuiltakin, ”etteihän se vaan ollut teidän talo”, Sanna kertoo.

Työtä Villa Roihussa vielä riittää muun muassa sisustamisen kanssa.

Seuraavaksi Ylevät pääsevät valitsemaan huonekaluja yhteistyökumppanin toimittamasta valikoimasta. Yksi kiistanalainen ratkaisukin on jo tehty.

– Televisiota ei tule messujen ajaksi olohuoneeseen. Minä ja sisustussuunnittelija ollaan ehdottomasti sitä mieltä eikä herralla ei ole mitään sanomista siihen, Sanna kertoo.

Myönnytyksenä kerrottakoon, että messuilla telkkari löytyy sitten makuuhuoneesta ja löytää arjessa todennäköisesti paikkansa olohuoneesta.

Kommentoi