Tuhopoltto tai sähkövika eivät tuhonneet messutaloa

Niku Peltokankaan mukaan poliisi on jo rajannut palon syttymissyistä pois tuhopolton ja sähkövian mahdollisuuden. Tuomas Rauhala

toimitus

Perjantaiaamuna Seinäjoen asuntomessualueella palanut talo rakennetaan mahdollisimman nopeasti uudelleen, kertovat Riihi-nimisen modernin hirsitalon rakennuttajat Niku ja Hanna Peltokangas Se, ehtiikö kohde messuille, ei kuitenkaan ole varmaa eikä prioriteetti juuri nyt.

– Tavoite on, että messuilla on jotakin valmista näytettävää. Mutta rakentaminen ottaa aikaa niin kuin se ottaa, Niku Peltokangas kertoo.

Hän kiittelee poliisin tutkintaa, joka on nopeasti saanut rajattua pois kaksi vaihtoehtoa mahdollisista syttymissyistä. Poliisin mukaan palo ei ollut tuhopoltto eikä saanut alkuaan talon sähköjärjestelmästä.

Tulipalon havaitsi perjantaiaamuna puoli seitsemän aikaan toisella työmaalla ollut rakennusmies. Noin 200-neliöinen hirsirakennus oli jo tuolloin täyden palamisen vaiheessa eikä sen pelastamiseksi ollut tehtävissä mitään.

Honkatalojen kohde numero 20 sijaitsee Kyrkösjärven patovallin vieressä.

– Rakennus on normaali rakennustyömaa, jonka rakentamisen aikaisesta vakuuttamisesta vastaa rakentaja, sanoo Seinäjoen projektipäällikkö Kirsi Joensuu

Palosta kaupungin suuntaan levinnyt savu aiheutti läheiseen taloon lieviä hajuhaittoja.

Asuntomessuilla ei ole sen 40-vuotisen historian aikana sattunut yhtä tuhoisaa tulipaloa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.