Some-kauppiaat vauhdissa – Onko tässä Suomen arvokkain Facebook-arvonta?

Tällaisesta kuvasta tykkäämällä osallistuu some-Mersun arvontaan. Auto arvotaan, mikäli Bayerncar saa Facebook-sivulleen 170 000 tykkääjää. Beyerncar Oy

Tuomas Rauhala

Tämän vuoden tammikuussa seinäjokelainen Bayerncar-yrittäjä Joni Nelimarkka ja Ylläksen Jounin kaupan kauppias Sampo Kaulanenlöivät hynttyyt yhteen some-markkinoinnin saralla. Nelimarkka vastasi Facebookissa Suomen seuratuimpiin kuuluvan Kaulasen valitteluun vanhasta autostaan, ja lopputulemana K-kauppias on ajanut vuoden ajan näyttävästi teipatulla mustalla E-sarjan Mercedeksellä.

Tällä viikolla Nelimarkka ja Kaulanen olivat sopineet treffit Ouluun. Kaulasen auto vaihtui uudempaan, ja some-mersu jäi vaihdossa takaisin Bayerncarille.

Keskiviikkona Nelimarkka päätti täräyttää julkisuutta saaneen auton kanssa. Hän laittoi sen arvontapalkinnoksi Facebookiin auton kuvasta tykänneiden kesken. Arvonta päättyy Nelimarkan mukaan jouluaattona kello 12. Auto todella arvotaan, mikäli Bayerncarin Facebook-sivu saa 170 000 tykkääjää.

Nyt kirjoitushetkellä kuvasta tykänneitä on lähes 70 000, ja yrityksen sivulla 95 000. Nelimarkan mukaan tykkääjiä tuli jo illalla tunnin aikana 10 000. Torstaiaamuna Bayerncar nousi tykkääjien määrässä autoalan suomalaiskärjessä jo Audi Finlandin ohi. Miestä alkoi hirvittää, että arvonta saattaa todella tulla kyseeseen, mutta sana pitää.

– Meillä on hetken aikaa ollut taukoa noista arvonnoista, ja ajattelin, että rykäistään tähän vuoden loppuun kunnolla. Saadaan positiivista näkyvyyttä pieni pilke silmäkulmassa. Ajat ja uutiset ovat olleet huonoja, mutta ei kaikki niin vakavaa ole. Tuodaan vähän joulumieltä mukaan, Nelimarkka toteaa.

Hänen mukaansa sosiaalinen media on pienelle yritykselle mainio kanava markkinointiin. Nelimarkka uskoo, että vaikka panos on iso, se markkinointimielessä kannattaa ja maksaa itsensä takaisin.

Käytetyn, 2010-lukulaisen auton hinta Nelimarkan mukaan on 20 000 ja 30 000 euron välillä.

Arvonnan suorittamista Nelimarkka ei tarkemmin ole vielä ehtinyt miettiä, mutta valtaisankin äänimäärän käsittelyyn löytyy kuulemma keinot.

- Tämän on sen kokoluokan juttu, että arvonta suoritetaan ilman muuta asianmukaisesti ja reilusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää