Perussuomalaisten Mäenpää kiittää jumalaa vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen palosta

Näin Juha Mäenpää kommentoi Satakunnan Kansan uutista tiistai-iltana. Kuvakaappaus

Tuomas Rauhala

Ilmajokelainen perussuomalaisten varakansanedustaja ja paikallispoliitikko Juha Mäenpää kommentoitiistaina Facebook-profiilissaan Satakunnan Kansanuutista Niinisalossa palaneesta kerrostalosta.

– Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu, Mäenpää kirjoittaa.

Palanutta taloa oli kaavailtu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi. Poliisi vahvisti keskiviikkona, että palo on todennäköisesti sytytetty tahallaan.

– Tutkinnassa kävi ilmi, että palo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta, mikä vahvisti ennakkokäsityksiä mahdollisesta tahallisesta sytyttämisestä. Olemme saaneet asiaan liittyen runsaasti vihjeitä ja otamme niitä vastaan mielellämme jatkossakin. Jatkamme asian tutkintaa, toteaa komisarioSari MalinenKankaanpään poliisiasemalta.

Mäenpään kommentti on poikinut valtaisan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Yle tavoitti asiaa kommentoimaan perussuomalaisten Satakunnan-piirin ja Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimivan eduskunnan entinen varapuhemiehenAnssi Joutsenlahden, jokatuomitsee Mäenpään puheet. Joutsenlahti on ammatiltaan pappi.

– Tähän ei voi nyt Jumalaa sekoittaa, jos ryhdytään laittomuuksiin. Vielä ei ole varmaa, onko vastaanottokeskuksen poltto tuhopoltto, mutta jos se on, sitä ei voi millään tavalla puolustella Jumalalla eikä millään muullakaan. Se on rikollinen teko ja tekijän on saatava rangaistuksensa, Joutsenlahti sanoo.

Mäenpään facebook-kommentoinnista uutisoi ensimmäisenä Seura

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.