Lapsi karkasi päiväkodista – meni omatoimisesti kotiinsa

Leikki-ikäinen lapsi poistui omatoimisesti porvoolaisesta Hornhattulan päiväkodista tiistaina. Lapsi pääsi karkuteille kiipeämällä päiväkodin pihaportin yli.

Porvoon kaupunki tiedottaa, että lapsi löytyi noin 20 minuutin kuluttua kotoaan, jonne hän oli kulkenut tuttua reittiä pitkin. Myös poliisi saapui paikalle, mutta silloin lapsi oli jo löytynyt.

– Lapsen ei pitäisi koskaan päästä yksin poistumaan päiväkodista. Tämänkaltaisiin tilanteisiin on kuitenkin varauduttu, ja päiväkodin henkilökunta käynnisti välittömästi turvallisuussuunnitelman mukaiset toimenpiteet. Osa henkilökunnasta kokosi lapset ja osa jalkautui lähiympäristöön etsimään lasta, varhaiskasvatuksenohjaaja Marjaana Kantonen kertoo tiedotteessa.

Porvoon kaupungin mukaan lasten ja henkilökunnan määrä pihalla oli tapahtuma-aikaan turvallisuussuunnitelman mukainen. Työntekijä oli hetkeä aiemmin ohjannut lapsia pois portin luota, mutta tämän jälkeen huomattiin yhden lapsen puuttuvan. Tapahtuma dokumentoidaan, sekä tarkistetaan, voiko aidan ja portin turvallisuutta vielä parantaa.

Tilanne on käyty läpi lapsen huoltajien kanssa ja asiasta tehdään huolellinen jatkoselvitys, jotta vastaavia tilanteita ei jatkossa pääse tapahtumaan. Päiväkodin perheitä on tiedotettu tapahtuneesta.

Hornhattulan päiväkodissa on noin 110 lasta.