Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Poliisi on joutunut auttamaan terveysviranomaisia koronakaranteenien toimeenpanossa Helsingissä

Terveysviranomaiset ovat joutuneet turvautumaan Helsingissä poliisin virka-apuun pannakseen toimeen päätöksiä koronakaranteeneista, kertoo Uutissuomalainen.

Epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingistä kertoo Uutissuomalaiselle, että tapaukset, joissa karanteenipäätöksen saanut henkilö on uhmannut päätöstä, ovat yksittäisiä.

Isosompin mukaan kyse on yleensä ihmisistä, jotka eivät päihde- tai mielenterveysongelman takia ymmärrä tilanteen vakavuutta.

Komisario Jarmo Heinonen vahvistaa, että poliisi on antanut virka-apua karanteenipäätösten toteuttamisessa.

Vantaalla puolestaan on Uutissuomalaisen mukaan ollut tapauksia, joissa terveysviranomaiset ovat joutuneet patistelemaan koronaeristykseen määrättyjä ihmisiä. Asiasta kertoo Uutissuomalaiselle Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö. Aronkydön mukaan patistelu tapahtuu soittamalla.

Eristyspäätökset koskevat ihmisiä, joilla on jo todettu koronatartunta.

– Heille voidaan soittaa useastikin. Jos eristyspäätöstä ei silti noudateta, voimme pyytää virka-apua poliisilta.

Myös eristyksen rikkomisesta voi saada sakkoa tai vankeutta. Aronkydön tiedossa ei ole, että Vantaalla sakkoja olisi kirjoitettu.