Kaksi uutta skeittipuistoa Seinäjoelle

Toisiaan täydentävät uudet skeittialueet rakentuvat Joupiskalle ja Lakeudenpuistoon, tuoden odotetun liikuntapaikan harrastajille ja elävöittäen kaupungin keskustaa

Seinäjokiset skeittauksen harrastajat saavat vuosikymmenen odotuksen päätteeksi uuden skeittipuiston, kun kaupunki on päättänyt investoida Joupiskan alueelle rakennettavan puiston toteuttamiseen 200 000 euroa. Lisäksi hankkeelle haetaan aluehallintoviraston liikuntapaikka-avustusta. Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa ja puisto on valmis syksyllä.

–Tämä on erittäin odotettu liikuntapaikkahanke ja vastaa ison harrastajajoukon tarpeeseen, toteaa Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluiden kunnossapitopäällikkö Jari Mäkelä.

Joupiskan hankkeessa kaupungin kanssa yhteistyössä toimivat nuorisotyötä tekevä yhdistys No Trouble ry ja Joupiskan alueen yrittäjä.

–Harrastajat tulevat olemaan avainasemassa puiston suunnittelussa. Puistosta rakentuu monipuolinen, kaikille avoin ja maksuton liikuntaympäristö, joka tuo hienon lisän Joupiskan harrastekeskittymän kesäaikaiseen käyttöön, iloitsee Seinäjoen kaupungin nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki.

Päätöksen myötä kaupunki on saanut runsaasti positiivista palautetta nuorten suunnalta. Skeittipuistosuunnitelmia ja -toiveita on harrastajien toimesta esitetty vuosien saatossa eri puolelle kaupunkia. Ensimmäiseksi toteutukseen päästään Joupiskalla, jonne sopii erinomaisesti tilan ja ympäristön käyttötarkoituksen mukaisesti uudenaikainen, vaativiakin harrastajia palveleva skeittipuisto.

–Tämä on todella hieno uutinen nuorille ja tukee liikuntaharrastamista. Skeittiharrastus on ollut pitkään kasvussa Seinäjoella ja lähikunnissa. Sisähalli on ahkerassa käytössä, korona-rajoitusten sallimissa määrissä. Kunnon ulkorataa on odotettu tänne hartaasti, sanoo Hautamäki.

Tämä on erittäin odotettu liikuntapaikkahanke ja vastaa ison harrastajajoukon tarpeeseen.

Jari Mäkelä

Eikä tässä vielä kaikki, sillä samaan aikaan myös Lakeudenpuiston skeittialueen suunnittelu etenee rivakasti kohti toteutusvaihetta. Kaksi samanaikaista skeittipuistohanketta tukevat toisiaan, sillä alueina ja toiminnallisuutensa puolesta Joupiska ja Lakeudenpuisto ovat eri tyyppisiä ja palvelevat kaupunkilaisia eri tavalla.

–Kaupunki vastaa tällä hankkeella osaltaan yrittäjien ja asukkaiden suunnalta esitettyyn toiveeseen elävöittää keskustaa, sanoo kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa Seinäjoen kaupungilta.

Lakeudenpuiston yleissuunnitteluvaihe on nyt meneillään ja kaupungin työryhmä käsitteli skeittialueen ensimmäistä suunnitelmaversiota maanantaina, ollen tyytyväisiä esitykseen. Tavoitteena on päästä rakennustyöhön kevään tultua ja saattaa skeittialue valmiiksi syksyyn mennessä.

–Lakeudenpuiston kokonaisuuden painopisteenä on luoda alueesta tapahtumakeskus ja oleskeluympäristö, jossa skeittipaikka saa osansa, mutta ei hallitse alueen ilmettä. Mitään suuria skeittiratarakennelmia alueelle ei ole tulossa, sanoo Takamaa.

Lakeudenpuiston skeittialueesta rakennetaan koko perheen yhteiseen oleskeluympäristöön istuva.

–Ajatuksissa on luoda viihtyisä paikka koko perheelle ja tehdä skeittialueesta sellainen, joka soveltuu myös pienemmille skeittaajille, Takamaa sanoo.

Suunnitelmat etenevät nyt kaupunkilaisten kuulemiseen. Miten se tapahtuu, on vielä mietinnässä, mutta puiston käyttöön ollaan ottamassa tavanomaista laajempi yhteisöllinen ote.

–Tässä on kyseessä niin merkittävä kaupunkikuvaa määrittävä alue, että haluamme suunnittelutyössä kuulla kattavasti asukkaiden näkemyksiä ja toiveita, korostaa Takamaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat