Leikkikenttätoimintaa luvassa kesällä

Seinäjoen kaupunki järjestää tulevana kesänä, koronan salliessa, leikkikenttätoimintaa viidessä toimipisteessä. Kesätyöpaikkahaku niihin avautuu lähiviikkoina. Tarve on 30 työntekijälle, joista leikkikenttävastaavien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä ja muiden työntekijöiden vähintään 16-vuotiaita.

–Järjestämme kesän leikkikenttätoiminnan tällä tietoa Ylistarossa ja Peräseinäjoella yhdellä leikkikentällä molemmissa, ja lisäksi Tanelinrannassa, Haalissa ja Lintuviidassa, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen Seinäjoen kaupungilta.

Leikkikenttätoiminta on pääosin 4-10-vuotiaille lapsille suunnattua kaikille avointa ja maksutonta varhaiskasvatuspalveluiden alaista toimintaa. Leikkikenttätoiminta tarjoaa koulujen kesäloman aikana lapsille valvottua tekemistä.

-Vanhempien on tietysti turvallisempi lähteä töihin, kun lapset jäävät ohjatun toiminnan pariin päiväksi. Meille ei juurikaan ole tullut yhteydenottoja tai toiveita leikkikenttätoimintaan liittyen. Paikat valitaan aiempien vuosien käyttömäärien perusteella, selvittää Näsänen.

Toiminnan kesto on kuukausi, todennäköisimmin se järjestetään kaikilla viidellä kentällä kesäkuussa. Päivittäin toimintaa on viiden tunnin ajan.

Koronan tuomat rajoitukset, koskiessaan lähinnä 12 vuotta täyttäneitä, eivät ole kaikilta osin estäneet varhaiskasvatuksen toimintaa. Tähän luotetaan leikkikenttätominnankin osaltakin sitä nyt suunniteltaessa.

Viime kesänä toimittiin uudessa tilanteessa varovaisesti ja koronan takia leikkikentät olivat tauolla. Nyt toimintamalli on selkeämpi.

–Varhaiskasvatustoimintahan pyörii koronasta huolimatta. Toki rajoitusten mukaan tehdään ratkaisuja, joiden pakottamana tilanne elää, Näsänen toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat