Nyt vastaa Kärkkäinen Makian ilmoitukseen lopettaa yhteistyö – "Kärkkäinen toteuttaa aidosti ihmisten yhdenvertaista kohtelua"

Kärkkäinen Oy on vastannut kitkerästi Makia Clothing Oy:lle, joka ilmoitti perjantaina lopettavansa yhteistyön. Syyksi Makia kertoi "tavaratalon omistajan arvot ja toiminnan sosiaalisen median kanavissa".

– Makian päätöksen ja sen tiedotteessa esille tuotujen perustelujen osalta nousee kysymys, että miten Makia aikoo valikoida asiakkaansa, jotta se ei käy kauppaa asiakkaiden kanssa, jotka eivät edusta samoja mielipiteitä kuin Makian johto ja omistajat, Kärkkäisen tiedotteessa sanotaan.

– Kärkkäinen toteuttaa aidosti ihmisten yhdenvertaista kohtelua. Kärkkäinen käy nyt ja tulevaisuudessa kauppaa kaikkien asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa riippumatta siitä, mitä mielipiteitä, poliittista kantaa tai vakaumusta he edustavat, tiedotteessa sanotaan.

Ennen Makiaa moni muukin suomalaisbrändi on lopettanut yhteistyön Kärkkäisen kanssa yrityksen omistajan Juha Kärkkäisen näkemysten vuoksi. Kärkkäinen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Korona-aikana hän on korona-aikana muun muassa levittänyt kyseenalaistanut viruksen olemassaolon, väittänyt koronarokotteita vaarallisiksi ja väittänyt koronaoireiden johtuvan 5g-säteilystä.

Makia kertoi tiedotteessaan pyrkineensä "muuttamaan asioita sisältäpäin", mutta epäonnistuneensa.

Makia taipui lopettamaan yhteistyönsä Kärkkäisen kanssa omistajan somekommenttien takia – "Hän ei ole missään yhteydessä pyytänyt anteeksi"

Makian päätös tuli Kärkkäiselle tiedotteen mukaan yllätyksenä ottaen huomioon, että yhteistyötä on aiemmin koko ajan laajennettu ja tulevaisuutta suunniteltu yhdessä. Kärkkäisen mukaan yhteistyön loppumiseen johtaneet asiat on jo aiemmin käsitelty.

Kärkkäinen toteaa, että sen Makialta saaman tiedon mukaan yhteistyön päättyminen johtuu ulkopuolisesta painostuksesta. Myös Makia puhui perjantaisessa tiedotteessaan siitä, että yritys on jo pitkään joutunut selittelemään yhteistyötään Kärkkäisen kanssa. Painetta on Makian mukaan tullut erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Kärkkäinen Oy kertoo tiedotteessa pitävänsä yhteistyön päättymistä harmillisena, koska "Kärkkäinen haluaa tukea ja kannattaa kotimaisia yrityksiä".

Muokattu 22.2.2021 kello 12.11: Muokattu ensimmäisen kappaleen muotoilua yhteistyön päättämiseen johtaneista syistä. Aiemmin jutussa luki, että yhteistyö loppui "Kärkkäisen omistajan mielipiteiden ja sosiaalisen median kommenttien vuoksi". Lisätty tieto, että Makia kertoi pyrkineensä muuttamaan asioita sisältäpäin sekä ulkopuolista painostusta koskevaan kohtaan lause "yritys on jo pitkään joutunut selittelemään yhteistyötään Kärkkäisen kanssa".