Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huhtalan päiväkodissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Huhtalan päiväkodissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle. Altistumisia on todettu kahdessa päiväkotiryhmässä. Karanteeniin ja eristyksiin on asetettu noin 50 henkilöä päiväkodista, 30 henkilöä perheistä ja työpaikoilta.

Terveysviranomaiset ovat yhteydessä kaikkien lasten vanhempiin ja ryhmien aikuisiin ja altistuneisiin. Altistuneita on ohjattu koronanäytteenottoon.

Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaana Nummenranta kehottaa hakeutumaan herkästi koronatestiin.

– Nykyinen THL:n ohje antaa luvan seurata flunssaisia lapsia eikä testiin ole heti ollut kiire. Koronatilanne on kuitenkin koko maassa hiukan muuttunut siten, että nuorempiin ihmisryhmiinkin on tautia lisääntyvästi ilmaantunut. Lapset ovat olleet hyvin pitkälti lieväoireisia tai oireettomiakin ja sellaisena korona tietysti leviää helpommin. Meilläkin on altistuksia taas selvitteillä, Nummenranta kertoo.

– Suosittelen seinäjokelaisten lasten vanhempia varaamaan jatkossa herkästi ajan lapsen tai perheenjäsenen koronatestiin, mikäli lapsella tai perheessä on hengitystie- tai vatsaoireita. Testiin pääsee nykyisin herkästi vähäoireisenakin. Näin saamme paikallisen koronatilanteen pysymään kurissa ja siten päivähoito-, koulu- ja työelämän rullaamassa.”

Yhteys terveyskeskukseen arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin / juhlapyhinä klo 10-17 06-4255311.